avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate catalin060666

Activitate catalin060666

Răspuns la discuția salarii neplatite
multumesc pentru raspuns
si itm-ul poate obliga angajatorul sa plateasca restantele?ca in instanta cred ca dureaza luni de zile pana se obtine o hotarare
buna ziua
am si eu o problema legata de salarii neplatite.lucrez intr-o institutie bugetara si sincer m-am saturat sa-si tot bata joc de noi..comncret n-am primit salariile pe luna martie,aprile si mai nou nici pt iunie si iulie...motivul a fost ca trebuiau dati oameni afara si ca sa se evite lucrul asta nu s-au plaitit salariile..precizez ca nu am semnat nimic prin care sa fiu de acord cu neplata salariilor si culmea pe fluturasii de salariu epentru lunile neplatite la rest de plata figureaza suma neta ce ar fi trebuit sa fie achitata...asta la ce poate fi incadrat?abuz in serviciu,deturnare de fonduri?cum pot face sa-mi recuperez salariile?unde sa ma adresez?itm?parchet?politie?
buna ziua
as dori si eu cateva lamuriri.e vorba de falsificarea unui pontaj in urma careia persoana incriminata este cercetata de comisia de disciplina.la comisie s-a demonstrat cu acte (condica de prezenta ) si martori ca pontajul e un fals.se poate face plangere la parchet pentru fals si uz ?este pontajul un document oficial destul de "puternic" incat sa fie luat in seama de organele de cercetare penala?
si as mai avea o intrebare.in urma acestei probleme persoana in cauza a constatat ca nu are contract de munca pe perioada nedeterminata depus la ITM cu toate ca timp de trei ani a fost platit si culmea are operat si in cartea de munca.initial a fost angajat pe contract cu perioada determinata si in urma unui concurs si in urma unei decizii a conducerii institutiei a trecut pe post cu perioada nedeterminata.acum a descoperit ca nu are act aditional inregistrat la ITM SI I SE TOT FLUTURA PE SUB NAS UN CONTRACT CU DATA RETROACTIVA DIN 2007 ca sa-l semneze.e caz penal sau nu?
Răspuns la discuția mansardare bloc
nu e legal...sau un om care judeca cat de putin cred ca asa ar trebui sa gandeasca....dar traim in tara tuturor posibilitatilor....
respectivul cumparator a luat apartamentul de la firma de constructii(deci de la prima mana daca pot spune asa)....am vorbit si cu doi din vechi propietari ....au facut act prin care au concesionat(au dat dreptul de folosire al terasei) firmei constructoare..
multumesc pentru raspunsuri.....in wk am fost sa ma interesez la alt bloc unde firma de mansardare a mai efectuat o lucrare..bineinteles in tot sectorul 3....ce mi s-a parut bizar(ca sa nu spun altfel) este faptul ca a reusit sa vanda apartamentele de la mansarda nu sa le inchirieze...si culmea unul din propietari a reusit sa intabuleze actul...
si presupun ca aceasta contestare in instanta duce fie la daramarea mansardei fie la daune platite de cei care au semnat...??
nu sunt avocat de aceea am si apelat la ajutorul dvs..dar sincer mi se par si legile in Romania facute aiurea..conform nu stiu carui articol dintr-o lege din 2007 se pare totusi ca e de ajuns acordul a 51 % din propietari....
asa am banuit si eu ca nu se poate da in folosinta pe termen nelimitat...atunci cum un notar care ar trebui sa stie legile e de acord ca autentifice un astfel de act...nu vreau sa ma gandesc la anumite "gesturi" ca sa inchida ochii...
scuze pentru folosirea numelui firmei....
am vazut doua blocuri facute deja..la fel cu acordul a 51% din propietari..cu toate avizele de la primaria sectorului 3...lucrarile terminate...
inseamna ca cei de la primarie au dat certificatul de urbanism si autorizatia de constructie ilegal?