am vazut ca a mai fost ridicata problema mansardarii...nu m-am lamurit pe deplin..problema sta cam asa...la mine la bloc s-au strans semnaturi pentru mansardare(firma Top Invest din Sibiu)..sunt tabele cu 53 de propietari si acordul notarial al tuturor propietarilor de la etajul 4 pentru transmiterea dreptului de folosinta asupra terasei blocului atat timp cat exista constructia...in schimbul acestui drept firma asigura reabilitarea termica a blocului si alte cateva chestii...pentru mine ca locatar la etajul 4 e ok...ma ingrijoreaza isa daca acest transfer este legal..sau daca vreun vecin care nu a fost de acord cu mansardarea ne poate face probleme..sau daca vreau sa vand apartamentul pot avea dificultati...
Formularea "atata timp cat dureaza constructia" este o cesionare care se face nu nelimitat, ci pe maxim 49 de ani.
Atentie mare la ce va angajati! O data semnat acest contract, nu mai puteti reveni asupra lui timp de 49 de ani sau cu ani lungi prin procese.
Practic Dv. ca proprietari va amanetati viitorul (despre care nu stiti nimic acum, oricat ar fi de "beton" contractul).
Firmele care va propun un asemenea "negot" isi urmaresc in primul rand interesul de a-si mari baza locativa, in schimbul unor promisiuni frumoase. Daca veti constata ca dupa semnarea contractului pe 49 de ani firma nici nu face acea reabilitare asa cum v-a promis si nici "chestiile" celelalte nu sunt pe masura asteptarilor, ce veti face? Sa nu intelegeti ca sunt adepta "drobului de sare" din poveste, dar aceasta chezasie din partea Dv. ca proprietari in schimbul promisiunilor seamana cu amagirea africanilor cu margele colorate....si stiti ce-a urmat!
scuze pentru folosirea numelui firmei....
am vazut doua blocuri facute deja..la fel cu acordul a 51% din propietari..cu toate avizele de la primaria sectorului 3...lucrarile terminate...
inseamna ca cei de la primarie au dat certificatul de urbanism si autorizatia de constructie ilegal?
Acordul a 51% dintre proprietari ,are ca si consecinta concreta ,ca restul de 49% dintre proprietari ,pot oricand sa conteste legalitatea preluarii cotelor lor indivize
asa am banuit si eu ca nu se poate da in folosinta pe termen nelimitat...atunci cum un notar care ar trebui sa stie legile e de acord ca autentifice un astfel de act...nu vreau sa ma gandesc la anumite "gesturi" ca sa inchida ochii...
nu sunt avocat de aceea am si apelat la ajutorul dvs..dar sincer mi se par si legile in Romania facute aiurea..conform nu stiu carui articol dintr-o lege din 2007 se pare totusi ca e de ajuns acordul a 51 % din propietari....
Intabulare mansarda
petunie
Buna ziua
Am urmatoarea problema:
In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)