avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

buna ziua
am si eu o problema legata de salarii neplatite.lucrez intr-o institutie bugetara si sincer m-am saturat sa-si tot bata joc de noi..comncret n-am primit salariile pe luna martie,aprile si mai nou nici pt iunie si iulie...motivul a fost ca trebuiau dati oameni afara si ca sa se evite lucrul asta nu s-au plaitit salariile..precizez ca nu am semnat nimic prin care sa fiu de acord cu neplata salariilor si culmea pe fluturasii de salariu epentru lunile neplatite la rest de plata figureaza suma neta ce ar fi trebuit sa fie achitata...asta la ce poate fi incadrat?abuz in serviciu,deturnare de fonduri?cum pot face sa-mi recuperez salariile?unde sa ma adresez?itm?parchet?politie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 17 August 2011
Va sfatuiesc sa faceti ACTIUNE in instanta pentru efectuare plati salariale restante conform CIM !
Consultati un avocat din zona d-voastra!
Sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariilor restante.
multumesc pentru raspuns
si itm-ul poate obliga angajatorul sa plateasca restantele?ca in instanta cred ca dureaza luni de zile pana se obtine o hotarare
ITM-ul nu-l poate obliga , el constata si eventual sanctioneaza contraventional sau cu avertisment pe angajator.
Numai instanta de judecata il poate obliga pe acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este demersul pentru recuperarea salariului neplatit de angajator? CAPRI CAPRI Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile pentru a putea recupera salariul neplatit de angajator? Mi-am dat demisia pe data de 14.04.2017 iar ... (vezi toată discuția)
Nu am primit salariul, cum il pot recupera? max11m3 max11m3 Buna seara .Am o problema cu fostul loc de munca si nu stiu ce sa fac ,daca ma puteti ajuta cu un sfat as fi recunoscator . AM lucrat timp de 3 luni la o firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu ionita elena ionita elena Buna ziua, Acum doua luni ( 15 martie 2013)mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, imediat incepandu-mi activitatea la alta companie. Nici pana in ... (vezi toată discuția)