Care este modalitatea corecta de aplicare a art.17 din Lg. nr.330/2009, avand in vedere faptul ca prevederile "... i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.” sunt interpretabile.
Faceti aplicarea articolului de lege prin stabilirea salariului de baza la nivelul si cuantumul avut la data suspendarii CIM-ului sau stabiliti salariul , indexat la zi, la nivelul si cuantumul anului 2010.
Colegii din sistemul sanitar poate ma pot ajuta cu precizari privind stabilirea salariului dupa CIC.
Cu multumiri.
Art.17 “ Personalului care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.”
O salariata care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani doreste sa se intoarca mai repede la serviciu.
Odata cu reluarea activitatii de catre aceasta indemnizatia lunara platita de primarie inceteaza.
Salariata aflata in CIC, care isi reia activitatea, poate beneficia, in continuare, de vreun stimulent in bani acordat de primarie, pe o anumita perioada?
Cu multumiri
ESTE VORBA DESPRE NOTIFICAREA UNUI FOST SALARIAT , FACUTA PRIN AVOCAT, CARE PUNE IN VEDERE CONDUCERII INSTITUTIEI UNDE A LUCRAT, SA I SE PLATEASCA CELE 2 SALARII, PREVAZUTE DE CCM LA NIVEL NATIONAL, LA PENSIONARE CU AMENINTAREA CA SE VA ADRESA INSTANTELOR JUDECATORESTI.
In eventualitatea in care titulara postului mai naste in CIC un copil si solicita angajatorului prelungirea suspendarii CIM-ului, cum se procedeaza cu CIM- ul persoanei care o inlocuieste pe titulara ? Se face act aditional ?
E vorba de o institutie publica . Dar faptul ca nu am investit hotararea in 2009 este o problema? Se aplica art1 ^1 si voi primi 34 % din valoarea titlului executoriu in 2011? Se considera ca hotararea a devenit executorie in 2010 ? titlu executoriu
Art. 1
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2010, se realizeaza astfel:
a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.:
Este vorba despre sporuri pe care le-am castigat in anul 2009, la sfarsitul anului obtinand si HOT. DEF. SI IREVOCABILA. De la serv. financiar mi s-a spus ca se va aplica oug 71/2009 care a fost modificata recent si care prevede esalonarea pe mai multi ani. S-au legat de faptul ca investirea hot. cu formula executorie s- a facut in 2010 .
Credeti ca mai bine apelez la un executor judecatoresc?
Am castigat anumite drepturi salariale obtinand o hotarare definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2009 dar din anumite motive nu am investit-o cu formula executorie decat in anul 2010.
Mi s-a spus ca nu voi primi sumele de bani castigate decat in 2011.
Faptul ca nu am investit HOTARAREA in decembrie 2010 este un impediment in obtinerea acestor drepturi castigate ?
Nu am prevazut ca exista posibilitatea nasterii si celui de-al doilea copil in sa in contract am scris pe durata detreminata de la data de ... pana la reluarea activitatii de catre titularul postului.