avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate kra

Activitate kra

Buna ziua,

Stiti cumva exista un articol de Lege care sa precizeze ca intr-o echipa de lucratori straini care desfasoara activitati in Romania trebuie sa aiba fara dar si poate si un lucrator roman sau translator?
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
credeti ca in cazul unui recurs se poate schimba ceva?
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
ok, am inteles doamna avocat si va multumesc de raspuns si dumneavoastra si utilizatorului gi-jane2, insa daca persoana respectiva este in afara tarii care este procedura de supraveghere? Revin cu aceeasi intrebare de mai devreme: perioada de asteptare de judecare a procesului nu se scade din perioada aceea de un an in care persoana nu are dreptul sa participe la obtinerea unui nou permis?
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
acum sa inteleg ca a fost condamnata la 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare insa timp de 3 ani si 4 luni nu trebuie sa aiba vro abatere? Mai exact ce reprezinta: "o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge." si "În baza art. 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua şi lit. b) C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani şi 4 luni, termen de încercare stabilit potrivit art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii."
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
ok am inteles, situatia e destul de grava, merci frumos pentru ajutor, numai ca mie cel putin nu mi se pare normal sa stai 8 luni pana se judecat cazul si apoi inca un an cred ca ar fi o nedreptate, daca ai asteptat 8 luni mi s-ar parea corect sa mai astepti doar 4 ca oricum persoana respectiva nu a circulat pe drumurile publice ca nu a avut drept nici macar de dovada sau ceva de genu, pur si simplu permisul ia fost luat pe loc fara a mai avea drept de a sofa. am dreptate cat de cat?
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
Nu cumva trebuia trecut in hotararea instantei ca se anuleaza permisul sau macar sa precizeze art. 114? scuza-ma gi-jane2 ca tot intreb dar vreau sa fiu lamurit
Răspuns la discuția Ce infractiune e?
cred ca ucidere din culpa
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
Merci frumos de raspuns, alte pareri mai aveti??? Perioada pana sa dat sentinta nu se ia in calcul? adica daca stam sa calculam ar fi o perioada de aproape 2 ani?
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
Bun sa inteleg ca acum trebuie sa refaca scoala de soferi pentru a obtine din nou permisul sau da examenul acela cu 13 intrebari parca? De unde reiese ca permisul e anulat? Si de unde imi dau seama ca decizia e definitiv? De exemplu in decembrie face un an de cand ia fost luat permisul, perioada asta de aproximativ 8 luni nu se calculeaza? Astept si alte pareri oricum multumesc celor care mi-au raspuns pana acum si celor care ma vor ajuta incontinuare.
Răspuns la discuția Explicatie sentinta
chiar nu-mi poate explica nimeni mai pe intelesul meu sentinta data?