avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Explicatie sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Explicatie sentinta

Salutare,

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa descifrez o sentinta data de judecatorie ca nu inteleg nimic din ea.
"Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, raportat la prevederile art. 320' alin. 7 C.p.p., condamnă pe......., la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. În baza art. 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua şi lit. b) C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani şi 4 luni, termen de încercare stabilit potrivit art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p., care prevede că în cazul în care cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune în cursul termenului de încercare, instanţa va revoca suspendarea condiţionată şi va dispune executarea în întregime a pedepsei. În baza art. 191 alin. (1) C.p.p. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 700 lei. Onorariul avocatului din oficiu, în cuantum de 200 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.06.2013. "
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
kra, utilizator
Cel mai recent răspuns: kra , utilizator 12:46, 20 Iunie 2013
Buna ziua,
Ati primit o pedeapsa cu suspendare.
Va trebui sa va prezentati cat mai repede la judecatoria unde ati fost judecat pentru a vedea ce aveti de facut mai departe.
Va trebui sa aveti asupra dumneavoastra C.I. si va prezentati la serviciul "Executari penale".
Va trebui sa achitati cat mai repede si cheltuielile de judecata.
Dupa 3 ani si 4 luni veti putea cere reabilitarea daca nu va este acordata din oficiu.
av. Gabriel Klein Kiritescu
ok si sa inteleg ca permisul a fost suspendat pe o perioada de 1 an si 4 luni, sau cum?
Toate cele pe care vi le-a spus d-ul avocat, in raspunsul precedent, daca procurorul nu depune recurs in termen de 10 zile.
Deci,intai asteptati 10 zile si urmariti daca se depune recurs.
persoana respectiva a trebuit sa plece in afara tarii si a vazut sentinta pe site-ul judecatoriei, iar avocatul ia fost oferit din oficiu, deci nu a discutat deloc cu avocatul. De accea am intrebat deoarece nu in intelege sentinta.
chiar nu-mi poate explica nimeni mai pe intelesul meu sentinta data?

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)