avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate cornel-victor

Activitate cornel-victor

Buna ziua.
In perioada anilor trecuti (2008-2009) am acumulat o datorie fata de asociatia de proprietari in valoare de 1727,17 lei, la care se adauga suma de 1258,69 lei, reprezentand penalitati de intarzire.
Am fost dat in judecata pentru recuperarea sumelor, am recunoscut debitul si am aratat ca depun diligente pentru achitarea sumelor. Sentinta civila a fost data in data de 26.03.2010 si hotaraste ca sunt obligat la plata acestor sume.
Ulterior acestei date am platit debitul si partial din penalitati. La data de 16.03.2011 am avut intretinerea achitata la zi, avand inca partial penalitati de achitat.
Dupa data sentintei civile (26.03.2010) a aparut Legea 175 din 28.07.2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, care prevede ca proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza.
Asta am si facut, la data de 16.03.2011 fiind la zi cu plata debitelor.
Intrebare:
Legea se poate aplica in cazul meu, daca exista anterior acea sentinta civila?
Sumele din penalitati se pot anula?
Asociatia de proprietari se eschiveaza, spune ca nu am acest drept, imi arata adresa a unui consilier de la primarie care sustine ca proprietarii ar trebui de buna voie sa achite si debitul si penalitatile etc.
Dupa data de 16.03.2011 am platit cotele de contributie la zi si partial din penalitati, pana acum cand am aflat de aceasta lege si am cerut asociatiei aplicarea ei.
Cum legea in cauza nu face distictie intre cei cu debite restante, eu consider ca am respectat cerintele legii, drept urmare ar trebui sa beneficiez de anularea penalitatilor.
Mentionez ca venitul in familie este de 2868 lei, la o familie de trei membri, incadrandu-ma deci sub 1000 lei pe membru.
Multumesc



Răspuns la discuția CEDO
Pai cum vrea sa rezolve problema ? Trimitand dosarul la Anexa 23 atata timp cat acele parcele specificate clar in hotarare ( unde sunt situate si cati mp au ) sunt libere de sarcini ?
Nu stiu ce sa spun . Poate nu reusesc eu sa inteleg ce inseamna Anexa 23.Noi am inteles ca pentru a trimite dosarul pentru Anexa 23 , in primul rand trebuie sa fim de acord cu despagubiea in numerar ori noi nu asta dorim . Prin actiunea la CEDO , noi dorim sa obligam acest primar sa respecte hotararea .
In actiunea cu "obligatia de a face " am cerut sa ne restituie suprafata de teren pe care am castigat-o in instanta si daune cominatorii . Cum ar trebui sa demonstram ca terenul este liber atata timp cat in timpul procesului ( adica sase ani cat a durat ) in continuu am demonstrat ca terenul este liber de sarcini si primaria nu s-a impotrivit sau nu a adus argumente impotriva a ceea ce am sustinut noi ? Mentionez faptul ca la dosarul privind "obligatia de a face " am depus toate actele ( practic , aproape tot dosarul ) pe baza carora s-a judecat si s-a dat sentinta definitiva si irevocabila . Nu este , oare , suficient pentru a-l determina pe primar sa respecte hotararea ?
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția CEDO
Of,Doamne!
Multumesc pentru raspuns dar am intrat in ceata . Nu inteleg ce iseamna "nu intruniti conditiile pentru eventuala admitere a cererii la CEDO".
Răspuns la discuția CEDO
Incerc sa fiu mai clar . In acest oras , legea o face primarul iar noi suntem prea mici si nu avem pregatire in domeniu de aceea intrebam daca este necesara prezenta unui avocat.
Aceste parcele sunt retrocedabile , lucru stabilit si de Oficiul de cadastru cu adresele pe care le-a solicitat fostul nostru avocat , dar primarul nu doreste sa ne retrocedeze suprafata de 4.300 mp si pace drept pentru care nu intelegem , daca nu vrea si nu vrea sa ne restituie terenul de ce nu prevede in buget , cf Legii 110 / 2010 echivalentul in numerar si sa primim aceasta suma de bani de la primarie nu sa asteptam iar ani si ani pana ne vine randul la Anexa 23.
La CEDO vrem sa ajungem deoarece primarul refuza sa aplice o hotarare definitiva si irevocabila si desi exista un proces pe rol pentru obligatia de a face , in cazul in care sentinta nu va fi favorabila noua , ce alte cai am putea urma pentru a ni se respecta dreptul decat CEDO .
Am solicitat Camerei Executorilor Judecatoresti desemnarea unui executor din alta localitate si ne-au respuns ca ne-ar putea reprezenta un executor din acelasi judet "dar nu poate face mai mult decat unul din oras" de aceea intrebam daca se poate desemna un executor din alt judet .
Discuție CEDO
Buna ziua,
In urma unui proces greu cu Comisia Locala care s-a finalizat cu o Hotarare definitiva si irevocabila , am casigat retrocedarea unei suprafete de teren de 4.300 mp intravilan pe data de 23.07.2010 ( Sentinta prevede obligatia primariei de a ne restitui suprafata de 4.300 mp din parcelele definite de raportul de expertiza sau contravaloarea in numerar . Primarul nu accepta decat ideea de a ne trimite dosarul la Anexa 23 ori noi nu dorim acest lucru . Terenurile din raportul de expertiza sunt libere , fara titlu de proprietate ).Aceasta hotarare a fost investita cu formula executorie , am angajat pana acum doi executori care ne-au abandonat pe parcurs din cauza presiunii exercitate asupra lor de catre Primarie si un al treilea care nu a vrut din start sa ne reprezinte din aceleasi motive . Toate insistentele si rugamintile noastre adresate primarului sa respecte hotararea prin care este este obligat sa ne puna in posesie au fost zadarnice.
Am intentat proces primarului pentru a-l obliga sa respecte hotararea . Nici un avocat (dintre cei considerati profesionisti)din oras nu a dorit sa ne reprezinte si am pornit singuri la drum constienti ca ne luptam cu morile de vant. Mentionez ca avocatul care ne-a reprezentat pana acum a devenit intre timp judecator si nu mai poate pleda(mare ghinion pentru noi).
Intrebari :
1. Pentru a trimite dosarul la CEDO este necesar sa traducem toate documentele intro limba de circulatie , sau nu?
2. Considerati ca un avocat (din alta localitate) este absolut necesar sau putem face demersurile singuri si cu ce sanse am porni la drum ?
3. Ne permite legea sa angajam un executor judecatoresc din alta localitate , departe de orasul nostru pentru a asigura impartialitatea acestuia ?
4. Poate primarul sa trimita dosarul la Anexa 23 atata timp cat sentinta este clara si noi nu ne-am dat acordul pentru Anexa 23 ?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția obligatia de a face
hotararea este definitiva si irevocabila,este si investita cu formula executorie , au impacat si un executor judecatoresc si cu toate astea nu se face nimic.
Executorul asteapta si nu stiu ce. Credeti ca ar fi mai bine sa schimbam executorul?
(este vorba de mult teren si este intravilan).
buna seara!
In urma unui proces pe fond funciar (legea 18),proces care a fost castigat de catre socrii mei impotriva Comisiei Locale a Fondului funciar (mentionez ca au fost epuizate toate caile de atac) , aceasta refuza in continuare sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca .
-Socrii mei doresc sa deschida actiune pentru "obligatia de a face" si vor sa stie ce act normativ reglementeaza acest lucru si cat va dura procesul daca acesta va avea loc.
-In cazul in care vor deschide actiunea este necesara contractarea unui avocat?

Multumesc!
Socrii mei, in judecata cu Comisia Locala a Fondului funciar, au obtinut o hotarare definitiva si irevocabila , ce a fost investita cu Formula executorie.
Socrii au contractat un executor judecatoresc care adat curs procedurilor legale.
Comisia locala a depus contestatie la executare plus suspendare (motivand ca hotararea nu era investita cu formula executorie, desi aceasta era). Contestatia s-a judecat, a fost respinsa, iar acum Comisia Locala face recurs pe motiv ca nu a primit citatie pentru termenul de judecare a investirii cu formula executorie.
Era obligatorie prezenta Comisiei la investirea cu formula executorie sau se putea judeca in lipsa?
Daca era obligatorie, ce act legal prevede acest lucru?
Buna ziua.
Intrebarea mea este despre o anumita posibilitate:
Socrii mei au castigat un proces privind fondul funciar si trebuie sa li se restituie 4300 mp. Aceasta s-a intamplat dupa 6 ani de procese cu Comisia Locala a Fondului funciar. Primaria locala s-a eschivat in toata aceasta perioada, motivand chiar ca nu mai exista teren in patrimoniul ei.
Exita posibilitatea de a fi incadrati la alin. 3 din Legea 67/2010 daca ei nu au fost incadrati pana acum in anexele privind despagubirile? In cazul in care fac cerere pentru restituire conform acestei legi, cererea poate fi luata in considerare ca fiind conform legii?
Buna ziua.
Eu, ca si societate comerciala, am un imobil ipotecat pentru un imprumut la CEC.
Am primit somatie pentru executare silita din partea Administratiei Locale pentru datorii la impozitul pe cladiri.
Poate fi imobilul executat silit de Administratie, chiar daca acesta este ipotecat pentru credit?