avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate assi

Activitate assi

Răspuns la discuția liberare conditionata
Nu a avut antecedente penale. Pedeapsa este de 2,6 ani, pt furt.
Comportamentul este ok, nu a avut probleme. Stiu ca a solicitat sa i se aprobe posibilitatea de a munci, dar nu i s-a aprobat.
Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi spuneti daca liberarea conditionata depinde de zilele de munca efectuate.
Nu a prestat munca, dar a ispasit doua treimi din pedeapsa.
Are sanse sa obtina liberarea conditionata?

va multumesc
Răspuns la discuția procura notariala
Trebuie sa faca cumva o cerere catre comondant? Daca eu ii duc un notar, acesta va fi primit?
Imi puteti recomanda o adresa de notariat/notar care stiti ca se ocupa cu asa ceva? Ma gandesc ca nu toti sunt dispusi la deplasari.
Multumesc
Buna ziua,
Am o rugaminte la dumneavostra, sa-mi spuneti cum poate un arestat sa imputerniceasca prin procura notariala o persoana X, ca aceasta sa-i poata rezolva obtinerea unor acte personale.
Care ar fi pasii? Si, orientativ, care ar fi costurile?
Va multumesc!
Buna ziua,
Mi-am pierdut certificatul de nastere. Deoarece sunt mai mult in strinatate, am rugat-o pe mama sa depuna o cerere in numele meu ( pe baza buletinului ei si a unei copii dupa buletinul meu) pentru a mi se elibera un alt exemplar, deoarece am nevoie urgent de ac act. A fost refuzata.
Chiar nu se poate si fara procura notariala?
Dar, daca angajez un avocat?
Cum ma invatati sa procedez?
Va multumesc!
Răspuns la discuția ce aduce nou legea 83?
Si pentru regimul semideschis? Poate sa faca cerere sa treaca la regim deschis?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc. Ma puteti ajuta sa descifrez si acest articol?
"Art. 26. - (1) Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se dispune de judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, la cererea persoanei condamnate sau la sesizarea comisiei prevazute la art. 14. Comisia prevazuta la art. 14 are obligatia ca, dupa executarea a 8 ani in cazul pedepselor cu detentiunea pe viata si a unei patrimi din durata pedepsei cu inchisoarea, sa analizeze conduita persoanei condamnate si eforturile depuse de aceasta pentru reintegrare sociala, intocmind un raport care se aduce la cunostinta persoanei condamnate, sub semnatura. In cazul in care comisia apreciaza ca se impune schimbarea regimului de executare, sesizeaza judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate. In cazul in care comisia apreciaza ca nu se impune schimbarea regimului de executare, stabileste termenul de reanalizare, care nu poate fi mai mare de un an. "
Pentru o pedeapsa de 2 ani, conform articolului de mai sus, dupa executarea " unei patrimi din durata pedepsei cu inchisoarea" se poate schimba incadrarea? Cererea de liberare conditionata cand se poate face?
Scuzati-mi nepriceperea, dar asta este!
Imi cer scuze, dar am pus aceste intrebari tocmai pentru ca nu inteleg cum s-a modificat anul juridic. Sunt termeni noi pentru mine si tocmai de aceea am apelat
la ajutorul dumneavoastra. Sunt noi metode de calcul pentru acest an, se reduce ceva?
Poate totusi ma ajutati.
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis?
Multumesc
Discuție acte casatorie
Buna ziua!

Ce acte sunt necesare pentru incheierea casatoriei atunci cand unul dintre viitori soti este in penitenciar?
Care sunt pasii ce trebuie urmati?

Multumesc!