avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate anca.d

Activitate anca.d

Răspuns la discuția Dreptul la documente
Va multumesc.
Răspuns la discuția Dreptul la documente
Sector bugetar.
Buna dimineata!
Am urmatoarea situatie: o colega ”procesomana” solicita sa i se puna la dispozitie niste documente ce nu au legatura directa cu ea.
Spuneti-mi va rog, cum as putea sa-i raspund, cu litera de lege, asfel incat sa nu mai faca o alta (si o alta....) solicitare.
Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca munca efectuata in strainatate se poate lua in considerare pentru stabilirea vechimii in munca la noi in tara?
Va multumesc.
Buna dimineata!
Spuneti-mi va rog, daca un angajat a lucrat cu contract de munca pe perioada determinata de un an, poate intra in somaj?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar din partea angajatorului i s-a transmis ca nu mai sunt interesati sa-i prelungeasca contractul.
Din calculele mele ar trebui sa intre in concediul prenatal/postnatal la mijlocul lunii februarie. Întrebarea mea este: daca isi ia concediu medical de risc maternal inainte de data de 31.01.2015 dupa care sa intre in prenatal/postnatal, pentru a avea contiunitate si a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil, contractul ei pe perioada determinata poate inceta? Poate inceta contractul de munca pe perioada determinata atunci când angajatul se afla in concediu medical?
Va multumesc!
Buna dimineata!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: o colega si-a depus dosarul de pensionare anticipata anul trecut si a primit decizia de pensionare. Pentru ca a mai putut muncii, a preferat sa nu beneficieze de pensie ci sa ramana angajata. Luna aceasta a primit preaviz de incetare a contractului de munca. I-am intocmit o adeverinta de vechime pentru a-i folosi la recalcularea pensiei, deoarece a mai acumulat vechime in perioada ulterioara deciziei de pensionare si pana la incetarea relatiei de munca. La casa de pensii i s-a spus ca nu au nevoie de aceasta adeverinta pentru ca nu i se va mai recalcula nimic, aceasta urmand sa beneficieze de suma specificata in decizia de pensionare. I-au mai spus ca i se va recalcula suma cuvenita abea cand va implini varsta de pensionare la termen.
Am mai avut colegi in aceiasi situatie dar lor li s-a recalculat pensia.
Spuneti-mi va rog, s-a schimbat cumva legea?
Va multumesc si o zi frumoasa.
Buna dimineata!
spuneti-mi va rog, daca o firma intra in faliment, de ex. la 01.09.2013, ce se intampla cu angajatii? Trebuie inchise toate contractele de munca cu aceasta data? Daca nu, societatea ar putea sa nu plateasca salariile celor ramasi dupa aceasta data?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
Castiga 425 de lei net, brutul este de 606 lei.
Se ia in considereare venitul brut sau net?
Va multumesc inca o data.
Discuție Ajutor de somaj
Buna ziua!
Spuneti-mi va rog, daca un angajat primeste preaviz de la societatea unde are functia de baza, si mai are un part time la o alta firma cu un salariu brut de 600 lei/luna, poate beneficia de somaj in conditiile in care doreste sa lucreze in continuare la societatea la care are part time?
Am cautat in legea somajului si acolo se spune ca poate beneficicia de ajutorul de somaj in cazul in care "nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare."
Nu stiu cum sa interpretez aceste "activităţi autorizate potrivit legii". Aceste "activitati" pot include si un job part time?
Va multumesc.
Anca