Am citit intreaga discutie in legatura cu aceste subiecte. Imi puteti trimite subiectele pentru limba engleza? Adresa mea este alina_terpu@yahoo.com. Va multumesc!
@gyr
Buna seara!
Exista o biografie orientativa, cel putin pentru limba engleza, v-am trimis-o pe mail. Bafta!
In baza bonurilor emise la diverse cumparaturi, unei persoane fizice i se poate returna valoarea tva-ului? Intrebarea mea pleaca de la urmatoarea chestie: tva=taxa pe valoare adaugata, dar o adaug eu, cumparator, sau o adauga producatorul (si/sau intermediarul)? In fond, eu doar consum un produs / servciu.
In perioada august 2008 - iunie 2009 am lucrat ca economist de filiala la o firma de distributie. Printre atributiile mele se numara si emiterea facturilor de abonament catre clientii filialei respective. Acestea erau generate automat de sistemul informatic folosit de firma la data de 1 ale fiecarei luni, avand in dreptul locului unde se aplica stampila numele meu (adica al persoanei care le emite). Problema este ca din iunie 2009 si pana in martie 2010, desi am solicitat telefonic sa nu mai apara numele meu pe facturi, intrucat nu mai lucrez in firma respectiva, acest lucru nu s-a intamplat, din neglijenta departamentului IT. As dori sa stiu unde pot reclama acest lucru si daca pot obtine o compensatie pentru folosirea ilegala a numelui meu pe aceste acte (care, evident, nu sunt semnate de mine, desi ajung la clienti). Va multumesc!
Bunica mea a avut o casa. Urmasii ei sunt: mama mea, decedata, care a avut doua fiice (pe mine si pe sora mea, ambele majore) si matusa noastra, care a locuit cu bunica si a avut grija de ea pana cand batrana a decedat. Matusa are un act de vanzare-cumparare incheiat prin notariat pentru casa respectiva, de care nici mama, nici noi nu am avut cunostinta. Cunoscand-o, sunt sigura ca acest act a fost semnat de bunica in urma presiunilor matusii (te ingrijesc la batranete si imi lasi casa). Se poate ataca acest act? Daca da, in baza caror legi?