avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Returnare tva catre persoane fizice?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Returnare tva catre persoane fizice?

In baza bonurilor emise la diverse cumparaturi, unei persoane fizice i se poate returna valoarea tva-ului? Intrebarea mea pleaca de la urmatoarea chestie: tva=taxa pe valoare adaugata, dar o adaug eu, cumparator, sau o adauga producatorul (si/sau intermediarul)? In fond, eu doar consum un produs / servciu.
Cel mai recent răspuns: alina_terpu , utilizator 21:22, 24 Iulie 2010
tva = taxa pe consum, suportata de consumator

persoanele fizice nu beneficiaza de rambursarea taxei :)
nu stiu cum de v-a venit o asemenea idee.
Ideea nu este a mea. M-am contrazis cu cineva care parea foarte sigur, am crezut ca poate s-a schimbat ceva si nu am aflat eu. Multumesc ptr. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie cazare - minibar hotel Moldi Moldi Buna ziua, Vreau sa opresc garantie la cazare pentru minibar clientilor walk-in. Ce documente trebuie sa emit pentru aceasta garantie (bon fiscal, ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva teiu teiu Buna ziua , am si eu nevoie de un sfat de la dvs: Doresc sa contest decizia DGFP cu privire la rambursarea de TVA in cazul de mai jos; cum pot sa castig ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale iaurel iaurel Buna ziua! Am o intreprindere individuala. Referitor la inregistrarea bonurilor fiscale, as vrea sa stiu urmatoarele: -daca mai exista limita de ... (vezi toată discuția)