avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator inca emite facturi cu numele meu la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator inca emite facturi cu numele meu la aproape un an de la demisia mea!

In perioada august 2008 - iunie 2009 am lucrat ca economist de filiala la o firma de distributie. Printre atributiile mele se numara si emiterea facturilor de abonament catre clientii filialei respective. Acestea erau generate automat de sistemul informatic folosit de firma la data de 1 ale fiecarei luni, avand in dreptul locului unde se aplica stampila numele meu (adica al persoanei care le emite). Problema este ca din iunie 2009 si pana in martie 2010, desi am solicitat telefonic sa nu mai apara numele meu pe facturi, intrucat nu mai lucrez in firma respectiva, acest lucru nu s-a intamplat, din neglijenta departamentului IT. As dori sa stiu unde pot reclama acest lucru si daca pot obtine o compensatie pentru folosirea ilegala a numelui meu pe aceste acte (care, evident, nu sunt semnate de mine, desi ajung la clienti). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 9 Aprilie 2010
Ar trebui sa faceti o solicitare in scris. Asa veti avea dovada ca ati facut demersuri pentru modificarea numelui.
De vreme ce nu mai sunt angajatul respectivei firme de aproape un an de zile, cum este posibil sa "emit" in continuare facturi?
Puteti depune o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema...rog lamurire!!! Miyag Miyag Buna ziua,lucrez la o firma care se ocupa de vanzare/distributie si am facturat x produse pe o firma( o voi numi \"y\"),am livrat prod,mi-a fost stampilata ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru emiterea facturilor dezca dezca Buna ziua, doresc in masura in care se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea speta: -am fost angajat la societatea x in calitate de reprezentant ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la o firmă ce produce mobilier la comanda GEBO GEBO Bună ziua! Am înființat o firmă ce produce mobilier la comanda și aș dori să știu dacă pot emite factura și chitanta către persoane fizice, fără a ... (vezi toată discuția)