avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema...rog lamurire!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema...rog lamurire!!!

Buna ziua,lucrez la o firma care se ocupa de vanzare/distributie si am facturat x produse pe o firma( o voi numi "y"),am livrat prod,mi-a fost stampilata factura de receptie marfa,am incasat banii si am oferit chitanta,dar am oferit doar prima fila din cele 3 copii,duplicaturile le-am folosit scriind alta chitanta cu valoare mai mica iar,restul banilor i-am oprit.
Acum firma "Y" apare in contabilitate ca trebuie sa achite marfa desi a facut-o si are si chitanta,intrebarea mea este daca pot fi tras la raspundere daca nu mai lucrez la firma distribuitoare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:55, 13 Decembrie 2011
Miyag a scris:

duplicaturile le-am folosit scriind alta chitanta cu valoare mai mica iar,restul banilor i-am oprit.:stunned:
Acum firma "Y" apare in contabilitate ca trebuie sa achite marfa desi a facut-o si are si chitanta,intrebarea mea este daca pot fi tras la raspundere daca nu mai lucrez la firma distribuitoare.
Multumesc anticipat.


desigur ca mai puteti fi "tras" la raspundere! numai daca ati plecat de foarte, foarte, foarte mult timp de la firma distribuitoare si s-a prescris fapta, nu mai puteti fi tras la raspundere. cu placere.
Fapta respectiva atrage raspunderea penala, avand in vedere ca ati folosit si celelalte doua exemplare in scopul delapidarii fondurilor societatii. Nu stiu daca astfel de fapte se prescriu, dar am sa rog un coleg avocat sa intervina pentru a lamuri userul. Dupa parerea mea, atata timp cat exista nu numai intentia, ci si punerea acesteia in aplicare ...
se prescriu ele crimele... da' un furtisag:rolleyes:
Pai da, dar depinde care este perioada de prescriere. Si vi se pare in regula ceea ce a facut @Myag? Mie nu, chiar deloc.
@Myag nici nu e prea original:))...

cunoscut personal un agent distributor din asta, cu aceleasi fapte, care ne-a tarat pe noi , clienti ai lui (ai distribuitorului), prin tribunale ca martori... :stunned:

nu mai stiu cu cat l-au potcovit... numai din relatia cu noi subtilizase asa, cum descrie @myag, vreo 70 mil... si avea zeci de clienti.

Alte discuții în legătură

Probleme facturi fiscale hybrid13 hybrid13 buna. as avea si eu nevoie de cateva sfaturi/pareri privind urmatoarea problema.(probleme). Lucrez ca agent de vanzari la o firma de distributie tigari care ... (vezi toată discuția)
Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune popescu_escu popescu_escu Va supun atentiei urmatoarea problema si cer un sfat din partea dumneavoastra: Lucrez ca gestionar la un depozit de furaje,iar la inventar am iesit lipsa in ... (vezi toată discuția)