avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme facturi fiscale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme facturi fiscale

buna. as avea si eu nevoie de cateva sfaturi/pareri privind urmatoarea problema.(probleme). Lucrez ca agent de vanzari la o firma de distributie tigari care iti ofera posibilitatea si acordul,uneori chiar si indemnul de a vinde fara factura. marfa vanduta se factureaza ulterior pe niste clienti cu care nu s-a mai lucrat de o perioada mai lunga de timp. in baza de date acesti clienti/firme apar de 2 ori, am inteles ca facturile ce apar pe "dubluri" nu se trimti la finante.se face factura+chitanta, albastrele se arunca, rosiile se pun la dosar.Am prins acest job printr-un amic care a demisionat si m-a "bagat" in locul lui. baiatul avea facturi create fictiv pe clienti(de ex vindea marfa catre firma x fara factura si factura firma y in termen de plata, apoi la 7/14 zile, reinnoia factura pe aceeasi firma sau pe alta) eu am semnat pt soldurile firmelor , avand incredere si un pic de prostie, iar ulterior mi-a zis cum proceda si sa ramana intre noi iar el sa imi dea periodic bani sa tai chitanta pe acele facturi. deci eu am continuat "munca" lui. in dupa aprox 1 an, s-a cerut de la firma confirmarea de solduri la sf de an, si atunci s-a aflat toata tarasenia. in momentul de fata mie mi se trage din bonus o anumita parte din care se taie chitanta. ce pot sa fac in cazul in acre vreau sa plec? valoare nu este f mare ..8000 lei. dar platesc eu si nu vreau. mentionez ca bonusul nu apare niciunde , deci ar putea sa il ia pe tot si sa raman dupa o luna de munca cu amaratul ala de salariu fix. se cheama delapidare? ce mi se poate intampla? . alta problema este urmatoarea : am o gestiune pe mine,(cartusele de tigari cu care plec pe teren), vanzand undeva la 50% fara factura se mai intampla sa uit/ratez sa facturez un cartus ,2,3 de tigari.cand se face stocul de marfa la reintoarcerea de pe teren acele minusuri mi se factureaza, factura pe numele meu. e normal asa? ce se intampla daca nu vreu sa le dau banii pe acele facturi? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 07:56, 3 Mai 2012
Eu va sugerez sa incercati sa rezolvati problema la firma si sa restituiti cat mai repede sumele solicitate. Daca primii care au descoperit aceasta neregula sunt cei de la firma sunteti un om norocos. Daca ar fi fost descoperita neregula de cei de la ANAF, delapidarea ar fi fost cea mai mica greseala, pentru ca se poate vorbi de fals si uz de fals, de evaziune fiscala. Nu va sfatuiesc sa nu restituiti banii, pentru ca riscati sa ajungeti in instanta.Poate pe viitor veti intelege ca cel mai sigur castig este cel din munca cinstita. Mult suuces!





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un contract de munca nesemnat de mine dar care este inregistrat la itm, nu am fisa medicala facuta, sunt luata din somaj, acum vor sa ma oblige sa-mi dau demisia. carmen.dochiu carmen.dochiu Am un contract de munca nesemnat de mine dar inregistrat la ITM, nu am fisa medicala si cazier facute la angajare, sunt preluata din somaj dar nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de delapidare Banciu Mitica Banciu Mitica Buna seara.Am lucrat la o firma importanta din tara pe postul sofer livrari,deci livram marfa clientilor.In octombrie 2014 am plecat de la ei fara sami dau ... (vezi toată discuția)
Infractiune Adina_G Adina_G Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)