avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspunderea pentru emiterea facturilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspunderea pentru emiterea facturilor

Buna ziua,

doresc in masura in care se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea speta:
-am fost angajat la societatea x in calitate de reprezentant vanzari(perioada iunie 2011-noiembrie 2011)
-in luna noiembrie am demisionat cu preaviz de 20 de zile conform CM pentru ca angajatorul mi-a retinut salariile pe 2 luni pe motiv de neincasare datorii de la clienti
-dupa expirarea preavizului,la 5 zile dupa aceasta am primit o decizie de desfacere a CM indisciplinar pe motiv ca mi se imputa o anumita suma.
-data de defacere a CM era dupa 5 zile de la expirarea preavizului
-firma la care am lucrat a facut o expertiza contabila,in lipsa mea,din care a rezultat un prejudiciu de 120000 ron.
-am aflat despre aceasta expertiza de la Politie unde am fost chemat sa dau declaratii in calitate de faptuitor
-in decizia de desfacere a CM prejudiciul imputat era de 150000 de ron
-mi se imputa sume provenite din facturi emise de firma la care am lucrat si pe care clientii refuza sa le plateasca pe motiv ca nu au aceste facturi si nici nu au primit aceasta marfa
-eu in fapt nici nu am livrat aceasta marfa.
-mentionez ca eu personal nu am emis nici o factura neavand acest drept in firma unde am lucrat
-acum sunt chemat la Politie pentru declaratii pentru ca mi s-a intocmit un dosar penal pentru fals
-cum pot eu fi acuzat de fals in acte atata timp cat nu exista numele meu pe nici o factura la emitent.Aceste facturi erau emise fie de unul din administratori fie de cei de la facturare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 19 Martie 2012
Solicitati Politiei sa efectueze o expertiza grafoscopica privind scrisul de pe aceste facturi ..aceasta va dovedi daca este sau nu scrisul dvs pe acele facturi...
In plus fata de raspunsul onoratului meu coleg, in fisa postului trebuia specificat daca dvs aveati dreptul de a emite facturi.
Ati contestat in instanta decizia de desfacere a contractului de munca primita?
multumesc frumos pt raspuns!
facturile sunt emise electronic,iar cei care le-au intocmit(in sistem si printat pe hartie) sunt cei de la facturare si unul dintre administratorii care acum ma acuza pe mine de faptele prezentate mai sus.Sunt facturi semnate de cel care le-a intocmit(la rubrica"intocmit de:"apar dupa caz numele celui de la birou care emitea facturi sau in alte cazuri numele unuia dintre cei 2 administratori,stampila firmei si semnatura acestora).Numele meu nu apare nicaieri pe factura.
Da am contestat in instanta decizia de concediere insa am primit ca prim termen de infatisare data de Iunie 2013,la Tribunalul Mun Bucuresti.Am specificat acest fapt si la Politie insa mi s-a spus ca asta nu are legatura cu dosarul in care sunt acuzat de fals!?Mi s-a spus la Politie ca pot solicita expertiza grafologica insa Politia nu are bani sa o faca si deci trebuie sa o fac eu pe cheltuiala mea.In caz contrar trebuie sa astept vreo 3-4 ani pana cand Politia poate sa faca aceasta expertiza grafologica.Intrebarea este daca este in avantajul meu sa astept acest timp de 3-4 ani.Unde sa solicit expertiza grafologica?La Politie?Daca da voi solicita aceste lucru la urmatoarea data cand ma vor chema la Politie.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Declaratia la politie dyana33 dyana33 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie in cate exemplare se intocmeste o declaratie pe propria raspundere la politie. O declaratie in care eu am contestat ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica Lulica Lulica In anul August 2004 o societate repara doua dintre autoturismele sale intr-un service autorizat; pentru unul dintre autorturisme se emite factura fiscala si ... (vezi toată discuția)
Verificare semnatura ANA30 ANA30 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot verifica daca semnatura de pe un contract de vanzare cumparare e adevarata ,adica a proprietarului. Pot merge la o ... (vezi toată discuția)