avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expertiza tehnica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expertiza tehnica

In anul August 2004 o societate repara doua dintre autoturismele sale intr-un service autorizat; pentru unul dintre autorturisme se emite factura fiscala si comanda cu situatia lucrarilor (materiale si manopera) iar factura se achita numerar in baza a doua chitante. Pentru celalalt autoturism se emite factura si comanda aferenta iar factura este achitata cu OP. In Mai 2005 aceiasi firma executa la acelasi service alte reparatii la aceleasi autoturisme, reparatii pentru care se emite o factura impreuna cu comanzile corespunzatoare fiecaruia dintre autoturisme, iar factura este achitata cu OP. Niciuna dintre facturi sau dintre comenzi nu a fost semnata de primire de reprezentantul firmei.
La inceputul anului 2006 respectiva societate face o reclamatie la politie prin care reclama ca respectivele reparatii nu s-au efectuat in realitate, spun ca ele au fost emise printr-o intelegere intre sofer si seful service-ului, si cer restituirea sumelor. La sfarsitul anului 2006, in urma unei expertize contabile reiese ca pentru cele doua chitante cu care s-a achitat prima factura s-a facut un decont pe numele administratorului firmei iar acesta a ridicat banii din caserie. In urma unei expertize grafologice reiese ca cele doua OP-uri cu care s-au achitat celelalte doua facturi "sunt semnate cu o semnatura care seamana cu semnatura administratorului dar nu se poate spune cu certitudine ca apartine acestuia". Se verifica la RTC facturile emise si reiese ca acestea apartin legal service-lui si au fost inregistrate in contabilitatea acestuia. Reprezentantul servicelui solicita efectuarea unei expertize tehnice care sa verifice daca lucrarile specificate in comenzile atasate facturilor s-au efectuat intr-adevar dar solicitarea ii este respinsa pe motiv ca nu este necesara in aceasta situatie. De asemenea nu este admisa declaratia lucratorului care spune ca el a efectuat acele lucrari pe motiv ca este fiul reprezentantului service-lui (dar si angajat la acel service). Se pretinde in continuare ca facturile nesemnate de primire nu reprezinta servicii reale.
Avand in vedere ca reprezentantul service-lui nu poate dovedi in nici un alt fel ca a efectuat acele reparatii (si deja a trecut foarte mult timp de atunci) ce alta solutie mai poata avea el avand in vedere ca deja s-a ajuns la instanta de fond?
(Pe toata derularea cercetarii penale acesta a fost reprezentat de un avocat)
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 17:28, 11 Aprilie 2009
Daca sa ajuns la instanta de fond,ce incadrare juridica sa dat de catre organele de procuratura. Care sunt capetele de acuzare.
Din prezentare se poate vorbi despre un fals in inscrisuri,inselaciune...greu de definit.
Fiti mai explicit.Cine a dispus efectuarea expertizelor.Cine a respins unele din acestea,etc.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Art.40 (ulterior art.43) din Legea 82/1991 (Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte, precum si omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate avind drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare si elementelor patrimoniale ce se reflecta in bilantul contabil constituie infractiunea de fals intelectual si se pedepseste conform legii) si Art.289 Cod penal - Fals intelectual
Reprezentantul service-lui a solicitat expertiza tehnica in cursul anchetei; i-a fost respinsa de catre organul de cercetare. De asemenea, tot in cursul anchetei, el a solicitat audierea ca martor a lucratorului si i-a fost refuzata si aceasta solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubii in privinta vinovatiei inculpatului Lulica Lulica Buna ziua Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscatoare... Exista in legislatia noastra o prevedere potrivit careia un inculpat nu poate fi condamnat decat ... (vezi toată discuția)
Chitanta+factura+deviz false.posibil inselaciune?! pop sorin pop sorin Buna ziua tuturor. Dupa cate stim e bine sa inveti din experienta altcuiva Acum un an am fost implicat intr-un accident rutier in urma careia ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Facturi neplatite, op fals DanVL DanVL Buna ziua, Cum putem recupera o suma datorata de catre o firma care a comandat serviciile noastre, a beneficiat de ele insa nu le-a platit. A facut o comanda ... (vezi toată discuția)