avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chitanta+factura+deviz false.Posibil inselaciune?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chitanta+factura+deviz false.Posibil inselaciune?!

Buna ziua tuturor.
Dupa cate stim e bine sa inveti din experienta altcuiva
Acum un an am fost implicat intr-un accident rutier in urma careia ,eu fiind nevinovat am ajuns cu asigurarea vinovatului si masina mea la service.
Acel service auto a incasat de la asigurari 21500 ron ,de la mine 1500 ron (fara chitanta,fact. sau vreo dovada) si mi-a reparat autoturismul ,inclusiv structura de rezistenta.Orice service din Ro are nevoie de o AUTORIZATIE TEHNICA de la RAR unde se specifica ce operatiuni au voie sa execute.Service ul in speta nu avea voie sa imi repare sasiul,structura de rezistenta.Am castigat procesul civil pe tema asta (''obligatia de a face''),dupa 8 luni.Acel service a refuzat sa execute hotararea judecatoreasca ,mai mult decat atat ,a cerut ajutorul unu service auto ''prieten'' impreuna cu aceasta a intocmit pe numele meu chitanta,factura ,deviz pt presupusa reparatie a autoturismului.A fost doar o simulare.In fapt autoturismul nu sa miscat 1 cm de un an de zile.Am depus plangere penala ,consider ca prin emiterea de factura ,chitanta ,deviz si factura pe numele meu,in lipsa mea sunt false!(Art. 289 CP).De asemenea falsificarea semnaturii mele pe devizul de reparatie este fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata (Art. 289,290 CP).Iar prin faptul ca mi s-au inmanat inmanat acte false,cu buna stiinta ,este uz de fals (Art. 291 CP.).
Anul trecut autoritatile au sanctionat contraventional firma X.
Acum fiind vb de 2 societati .....

In ce masura se incadreaza faptele la At 215 CP ,inselaciune?
Ce sanse au de scapare?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 09:29, 7 Iunie 2010
intrunesc toate conditiile
Din ce ziceti pare sa fie vorba de infractiuni.
Sesizati organele in drept.
oare ce sanse de scapare au?cu ce se pot apara cel putin?
multumesc
stimate avocat Lascoschi,am precizat ca ''am depus plangere penala'',urmeaza pasii procedurali.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
pop sorin, utilizator
@pop sorin
ve-ti intampina greutati pentru a demonstra
calitatea de functionar aflat in exercitarea atributiilor de serviciu
a reprezentantului service-ului care a intocmit inscrisurile mentionate
Pentru 215 Cp ar exista ceva elemente.
Urmeaza sa constatati optica personalului responsabil in cercetare si manevrele pe care le vor face invinuitii

Alte discuții în legătură

Dauna auto - decontare reparație Razvan1405 Razvan1405 Bună ziua. Numele meu este Răzvan. Am fost implicat într-o tamponare auto, eu fiind păgubitul. A fost inspectorul de daune la mine acasă, mașina nefiind ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de asigurari alina_gabi06 alina_gabi06 Acum un an si jumatate am condus un ATV.inchiriat cu care am lovit un autoturism .ATV -ul nu avea asigurare RCA asa ca masina a fost facuta pe CASCO.Problema ... (vezi toată discuția)