avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspunderea pentru emiterea facturilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspunderea pentru emiterea facturilor

Buna ziua,

doresc in masura in care se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea speta:
-am fost angajat la societatea x in calitate de reprezentant vanzari(perioada iunie 2011-noiembrie 2011)
-in luna noiembrie am demisionat cu preaviz de 20 de zile conform CM pentru ca angajatorul mi-a retinut salariile pe 2 luni pe motiv de neincasare datorii de la clienti
-dupa expirarea preavizului,la 5 zile dupa aceasta am primit o decizie de desfacere a CM indisciplinar pe motiv ca mi se imputa o anumita suma.
-data de defacere a CM era dupa 5 zile de la expirarea preavizului
-firma la care am lucrat a facut o expertiza contabila,in lipsa mea,din care a rezultat un prejudiciu de 120000 ron.
-am aflat despre aceasta expertiza de la Politie unde am fost chemat sa dau declaratii in calitate de faptuitor
-in decizia de desfacere a CM prejudiciul imputat era de 150000 de ron
-mi se imputa sume provenite din facturi emise de firma la care am lucrat si pe care clientii refuza sa le plateasca pe motiv ca nu au aceste facturi si nici nu au primit aceasta marfa
-eu in fapt nici nu am livrat aceasta marfa.
-mentionez ca eu personal nu am emis nici o factura neavand acest drept in firma unde am lucrat
-acum sunt chemat la Politie pentru declaratii pentru ca mi s-a intocmit un dosar penal pentru fals
-cum pot eu fi acuzat de fals in acte atata timp cat nu exista numele meu pe nici o factura la emitent.Aceste facturi erau emise fie de unul din administratori fie de cei de la facturare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 19 Martie 2012
Am solicitat fisa postului in repetate randuri insa aceasta nu mi-a fost pusa la dispozitie de catre angajator.Am solicitat-o si verbal,si in scris,si prin posta cu confirmare de primire.Mi-a fost refuzata de fiecare data aceasta cerere.Am specificat si acest lucru in contestatia depusa la Tribunal cu privire la desfacerea contractului de munca.Multumesc!
Intr-adevar, contestarea deciziei de concediere nu are nicio legatura cu plangerea penala ...daca sunteti sigur ca pe acele facturi nu exista semnatura dvs, parerea mea este sa solicitati efectuarea expertizei si sa achitati costul acesteia .. cost care se poate recupera de la fostul angajator.
multumesc pentru raspuns!!!
sunt sigur ca pe acele facturi nu exista semnatura mea.Nu exista pentru ca sunt imprimate din programul de contabilitate pe formulare netipizate,avand la rubrica "intocmit de" trecut numele celui care le-a intocmit in programul de contabilitate si deasemenea semnatura acestuia.Aveti idee cum se face aceasta expertiza grafologica?Ma refer la cost acesteia-depinde de numarul de documente examinate?Nu am posibilitate financiara de a face o astfel de expertiza.Interesant este ca firma a angajat o firma de expertiza contabila casre a stabilit un prejudiciu si care a si indicat vinovatia mea.Poate o firma de expertiza contabila sa emita verdicte de vinovatie?
O expertiza contabila poate stabili valoarea prejudiciului creat si persoana vinovata de creerea acestuia....vinovatia sau nevinovatia poate fi stabilita numai in fata instantei de judecata.

Nu cunosc care sunt costurile unei expertize grafoscopice ... incercati sa contactati Institutul Naţional de Expertize Criminalistice - INEC sa vedeti care sunt preturile
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia la politie dyana33 dyana33 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie in cate exemplare se intocmeste o declaratie pe propria raspundere la politie. O declaratie in care eu am contestat ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica Lulica Lulica In anul August 2004 o societate repara doua dintre autoturismele sale intr-un service autorizat; pentru unul dintre autorturisme se emite factura fiscala si ... (vezi toată discuția)
Verificare semnatura ANA30 ANA30 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot verifica daca semnatura de pe un contract de vanzare cumparare e adevarata ,adica a proprietarului. Pot merge la o ... (vezi toată discuția)