Asociatia de proprietari a fost initial de acord cu imbunatatirea confortului termic pentru tot blocul in conditiile pana in momentul schimbarii legii fondurilor acoperite de primarie. De atunci toata lumea cauta o solutie, dat nu prin intermediul contractului cu statul ci cu bani proprii.
In conditiile in care asociatia isi da acordul chiar si doar pentru o parte din apartamentele din bloc cum ramane cu aprobarea de la primarii etc...mai avem nevoie de ea?
Buna ziua.
Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar nu stim daca avem nevoie de ceva aprobari pentru o astfel de lucrare sau nu.
Stim ca exista articloul 11 litera h din legea 50/1991 care prevede ca pentru astfel de lucrari nu este necesara aprobare.
Problema este urmatoarea. La o scara vecina s-a efectuat o astfel de lucrare pentru toti locatarii. La scara noastra nu vrea nimeni in afara de noi. Constructorul spune ca deja a fost amenintat de o persoana "bine intentionata" ca nu ar avea autorizatie pentru termoizolare exterioara. Constructorul spune ca de aprobari trebuie sa se ocupe beneficiarul. Noi vrem sa facem lucrarea, problema este ca noi ne bazam pe articolul din legea mentionata mai sus.
In cazul asta - mai exista si alte legi, norme metodologice publicate ulterior legii din 1991, prin care sa se specifice clar ca pentru termoizolatia exterioara trebuie neaparat sa avem o aprobare sau vreo norma impusa de primaria sectorului 6 care anuleaza litera h din lege?
Va rugam sa ne clarificati problema pentru ca din auzite si ce spune x si y sunt multe variante, iar pe noi ne intereseaza legea exact astfel incat sa putem sta linistiti.
Va multumim.
Am inteles ce inseamna o asigurare obligatorie si una facultativa si stiu care este diferenta intre ele. Daca vroiam sa fac un facultativa o faceam cu mult timp in urma.
Problema este ca ei (angajatii lor) spun ca incheie asigurari obligatorii de locuinta (alea de 20.000 euro pentru apartamente). Nu stiu unde se poate regasi in lege lista actualizata a firmelor autorizate sa incheie asigurarea obligatorie de locuinte.
Legea e din 2008, dar din 2008 si pana acum e posibil ca numarul firmelor acceptate sa fie mai mare de 13. Pana acum cautarile pe net aduc informatii numai din ziare, articole etc. Unde gasesc scris in legislatie lista oficiala a companiilor acceptate pentru incheierea unei asigurari obligatorii de locuinta? Ma intereseaza doar pentru cea obligatorie.
Am inteles ca din PAID fac parte 13 firme asiguratoare. Le-am gasit listate pe diverse pagini de internet. OK.
Ce nu imi este clar este urmatorul lucru. Am sunat la Omniasig, BCR si Tiriac si mi-au spus ca incheie si ei polite de asigurare obligatorie, desi nu se regasesc in lista celor 13 companii asiguratoare. Intrebarea este eu daca ma duc sa inchei o asigurare la alta companie, diferita de cele 13 din lista, mai e valabila sau nu?
Nu am gasit pe nicaieri scris ca poti incheia si la altele, doar ca cele 3 mentionate mai sus au optat sa nu participe in PAID. Si atunci de ce incheie asigurari obligatorii? Sa inteleg ca e o mare teapa si ca ne pacalesc ca incheie si ei si apoi sa ma trezesc ca de fapt asigurarea mea obligatorie nu e valabila?
Va rog sa-mi spuneti in incidenta carei legi intra parcarea motoretelor/motocicletelor in scara blocului. Mentionez ca persoanele in cauza nu detin un acord/contract cu administratia blocului si nici nu au cerut permisiunea asociatiei de proprietari sau a locatarilor scarii.
Ce institutie (politie/primarie/pompieri etc) poate fi solicitata pentru aplanarea si rezolvarea conflictului in cauza?
Va multumesc