avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie locuinta

Am inteles ca din PAID fac parte 13 firme asiguratoare. Le-am gasit listate pe diverse pagini de internet. OK.
Ce nu imi este clar este urmatorul lucru. Am sunat la Omniasig, BCR si Tiriac si mi-au spus ca incheie si ei polite de asigurare obligatorie, desi nu se regasesc in lista celor 13 companii asiguratoare. Intrebarea este eu daca ma duc sa inchei o asigurare la alta companie, diferita de cele 13 din lista, mai e valabila sau nu?
Nu am gasit pe nicaieri scris ca poti incheia si la altele, doar ca cele 3 mentionate mai sus au optat sa nu participe in PAID. Si atunci de ce incheie asigurari obligatorii? Sa inteleg ca e o mare teapa si ca ne pacalesc ca incheie si ei si apoi sa ma trezesc ca de fapt asigurarea mea obligatorie nu e valabila?
Cel mai recent răspuns: Cristina Carmen Dascalu , Consultant asigurari 21:55, 24 Octombrie 2010
Este o diferenta foarte mare intre un raspuns de genul "puteti incheia o asigurare facultativa de locuinta si la noi" si ceea ce sustineti dv.
Allianz nu incheie asigurari obligatorii si cred ca nici Tiriac personal:)Fac referire la acest asigurator in cunostinta de cauza.Nu pot intermedia acest tip de asigurare si nu pot pacali pe nimeni.
Asigurarea obligatorie o puteti incheia doar la asiguratorii autorizati pe care ii cunoasteti.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Am inteles ce inseamna o asigurare obligatorie si una facultativa si stiu care este diferenta intre ele. Daca vroiam sa fac un facultativa o faceam cu mult timp in urma.
Problema este ca ei (angajatii lor) spun ca incheie asigurari obligatorii de locuinta (alea de 20.000 euro pentru apartamente). Nu stiu unde se poate regasi in lege lista actualizata a firmelor autorizate sa incheie asigurarea obligatorie de locuinte.
Legea e din 2008, dar din 2008 si pana acum e posibil ca numarul firmelor acceptate sa fie mai mare de 13. Pana acum cautarile pe net aduc informatii numai din ziare, articole etc. Unde gasesc scris in legislatie lista oficiala a companiilor acceptate pentru incheierea unei asigurari obligatorii de locuinta? Ma intereseaza doar pentru cea obligatorie.
Ati sunat la acesti asiguratori si toti vor sa va pacaleasca?Credeti ca le-a interzis cineva sa intre in PAID?A fost alegerea lor sa nu participe.
Politele obligatorii se emit online.Nu va poate induce nimeni in eroare,trebuie sa primiti polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale PAD,nu altceva.
Fondul din care se despagubeste in caz de producere a riscurilor asigurate este acelasi,indiferent de asiguratorul pe care il alegeti.Puteti incheia polita de asigurare la oricare dintre asiguratori,de la 1-13:) Nu cunosc sa existe si altii.


PAD
polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale
[ link extern ]






Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Lista asiguratorilor care fac parte din PAID se gaseste pe site-ul PAID ROMANIA [ link extern ] / .
Polita obligatorie poarta insemnele PAD, vezi specimen de polita aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari facultative paid / locuinte DumitruSMihai DumitruSMihai In opinia dumneavoastra ( pentru ca NUMAI Curtea Constitutionala poate decide in urma unei sesizari concrete ) este constitutionala prevederea Legii 260 / 2008 ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie ContSters211619 ContSters211619 buna ziua, am retinut ca termenul limita ptr aceasta asigurare a locuintei este 15 iulie 2011,valoarea este de 20 euro,dar unde pot face aceasta asigurare,va ... (vezi toată discuția)