avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Asigurari facultative PAID / locuinte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Asigurari facultative PAID / locuinte

In opinia dumneavoastra ( pentru ca NUMAI Curtea Constitutionala poate decide in urma unei sesizari concrete ) este constitutionala prevederea Legii 260 / 2008 modificata in acest sens in iulie 2015 , de a NU se putea incheia de catre un client-doritor sa incheie un contract de asigurare facultativa a locuintei impotriva urmarilor dezastrelor naturale DACA nu incheie , in prealabil , o asigurare PAD la aceeasi firma de asigurari la care doreste sa incheie PAID si , prevederea expresa cum ca suma care se plateste ca despagubire prin PAD se SCADE din cuantumul prevazut ca despagubire in PAID , indiferent de cuantumul inscris ca despagubire si PENTRU CARE SE CALCULEAZA CUANTUMUL RATEI DE ASIGURARE ?!?!?!
Concret : la Omniasig nu am putut incheia o asigurare facultativa decat DUPA ce am incheiat PAD , dar OBIGATORIU tot la ei , iar in caz de distrugere totala a locuintei in vaz de dezastru , din suma asigurata de 100.000 € pentru care s-a calculat prima de asigurare de 435 lei ( echivalent € functie de despagubirea de 100.000 € introdusa in formula de calcul ) NU SE VOR PLATI de catre OMNIASIG DECAT 80.000 € , dupa deducerea sumei de 20.000 € corespunzatoare despagubirii inscrise in asigurarea PAD , incheiata TOT LA OMNIASIG !!!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 13:14, 16 Ianuarie 2017
Polița PAD reprezintă contractul Dvs. de asigurare cu firma PAID, nu cu Omniasig (care e doar un intermediar). Puteți face PAD si direct la PAID, după care să faceți polița facultativă, care, prin lege, va avea franșiza de 20.000 EUR care, în caz de dezastru, vi s-ar cuveni de la PAID.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Asigurarea facultativa / asigurarea obligatorie (pad) a locuintei ipotecate, despagubire refuzata vim78 vim78 Buna ziua, In 2011 in urma contractarii unui credit garantat cu ipoteca a trebuit sa fac si o asigurare a locuintei pe o perioada de 25ani, suma asigurata ... (vezi toată discuția)