avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate alinanicola

Activitate alinanicola

Răspuns la discuția Intreruperea temporara a lucrului
Acesta era raspunsul pe care il asteptam. Multumesc mult. Raman indatorata.
Reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile se putea face doar in conditiile in care se lucra ? Nici nu s-a pus problema reducerii timpului de lucru deoarece contract cu beneficiarul nu mai exista.
Da, de acord. Problema e ca 4 zile am fost pontata 75% - somaj tehnic, desi nu am lucrat, iar a 5-a zi nu am fost platita deloc - zi libera neplatita. Nu era normal sa fiu platita si a 5-a zi cu 75%. Este un abuz din partea angajatorului ?. Nu mi-am facut cerere de zi libera fara plata si nici sindicatul nu a fost consultat.
In cazul in care intr-o perioada de timp nu exista contracte cu beneficiarii, angajatii care lucrau pentru acele contracte pot fi pontati 4 zile pe saptamana somaj tehnic (intreruperea activitatii ) 75% din salariul de incadrare si a 5-a zi liber neplatit ?
Aceasta se face obligatoriu cu acordul salariatului sau a sinidcatului ?
Răspuns la discuția Donatie catre un singur copil
Deci, exista o solutie. Trebuie sa consult un avocat. Va multumesc pentru atentie.
Tatal meu a donat surorii mele (vitrege) casa si terenul aferent in 2006, cu clauza de intretinere, iar in 2009 acesta a murit. Casa respectiv tatal meu o primise tot printr-un act de donatie de la bunicul meu. Cu ce-a de-a doua sotie nu a realizat nici un bun in timpul casatorie. Singurul meu drept de mostenire este o oarecare suprafata de padure ce a apartinut bunicului ce trebuie impartita intre fratele tatalui meu, eu si fratele meu (copii dintr-o casnicie anterioara), sotia si sora vitrega.
Era normal ca tatal meu sa isi doneze intreaga avere unui singur copil ?. Nu il condamn pentru gestul sau pentru ca am certitudinea ca a fost constrans, dar intre timp sora mea a vandut casa pe o suma considerabila fara pic de remuscare si un dezinteres total fata de noi.
Nu, perioadele nu se pot cumula. Se ia in calcul doar stagiul de cotizare de la functia de baza (acolo unde este angajata cu norma intreaga de 8 ore/zi). Altfel spus, perioada in care este angajata cu timp partial nu reprezinta stagiu de cotizare pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.
Răspuns la discuția prescriptie executare silita
Am redobandit dreptul de proprietate asupra unui teren. Am obtinut si titlul de proprietate. Pe acel teren mai sunt cateva constructii abandonate. Am obtinut o investire cu titlu executoriu (in urma unei hotarari definitive) pentru ridicarea de catre fostul proprietar (firma) a acelor constructii. Am fost la un executor care mi-a spus ca nu-l gaseste pe administratorul firmei. Al doilea executor nu se baga. Intre timp am aflat ca firma este in lichidare. Am fost si la lichidator, m-am inscris in masa creditorilor si, in sfarsit, dupa 7 ani imi privesc terenul tot din drum. Asi vrea sa stiu daca investirea cu titul executoriu are un termen de prescriptie, -cat timp este valabila. Nu de alta dar sa stiu cu ce ma voi mai ocupa in urmatorii 7 ani.