Cand incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita? De la pronuntarea hotararii definitive sau de la comunicare? De ce asa si nu asa? Rog sprijin urgent!
Inclin sa cred ca de la comunicare. Art. 4o5 alin. 3 - de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Pentru a cere exec. silita trebuie sa investesti cu formula executorie, deci trebuie sa ai hotararea redactata si comunicata. Asa mi se pare logic. Succes.
Am redobandit dreptul de proprietate asupra unui teren. Am obtinut si titlul de proprietate. Pe acel teren mai sunt cateva constructii abandonate. Am obtinut o investire cu titlu executoriu (in urma unei hotarari definitive) pentru ridicarea de catre fostul proprietar (firma) a acelor constructii. Am fost la un executor care mi-a spus ca nu-l gaseste pe administratorul firmei. Al doilea executor nu se baga. Intre timp am aflat ca firma este in lichidare. Am fost si la lichidator, m-am inscris in masa creditorilor si, in sfarsit, dupa 7 ani imi privesc terenul tot din drum. Asi vrea sa stiu daca investirea cu titul executoriu are un termen de prescriptie, -cat timp este valabila. Nu de alta dar sa stiu cu ce ma voi mai ocupa in urmatorii 7 ani.