Camerele sunt acolo de mult timp si se folosesc in mod curent de către politia locala care supraveghează zona (accidente, furturi etc).
Faptul ca mi s-a comunicat ca nu sunt mi se pare dubios.
Din cate îmi miroase mie încearcă să protejeze pe făptuitor (bănuiesc ca e de-al lor, dintr-o instituție "de forță", persoana importanta sau ruda a unei persoane importante).
Practic vor sa mușamalizeze.
Ionut.ion a scris:
Eu as reveni la politie cu mai multe fotografii care sa arate camerele precum si cu o adresa la primarie pentru a va spune dac au montate camere in zona sau nu...
Si ca o ultima mentiune in adresa catre politie le as spune ca o sa invit televiziunile sa constate daca sunt camere in zona sau nu daca dumnealor nu le gasesc...
In legătură cu articolul 109 si modificările acestuia eu observ ca se face referire la situația in care aceste date vor fi primite automat nu la alta situație. Asta nu înseamnă ca daca e o problema nu se poate verifica manual in DVR înregistrarea si sa fie folosita ca temei pentru aplicarea sancțiunii cu condiția îndeplinirii cerințelor de la alin 2.
Înțeleg ca nu îl poate amenda
direct ca nu a constatat in mod nemijlocit polițistul dar mie in adresa nu mi se invoca acest lucru ci ca nu exista camere de supraveghere acolo, cea ce este neadevărat.
Vad totodată la alin. 2 din articolul invocat:
(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
Conform art. 6 alin 19 din OUG 195/2002:
19. mijloc tehnic certificat - dispozitivul care dovedeşte consumul de substanţe psihoactive ori prezenţa în aerul expirat a alcoolului sau prin care se probează încălcări ale unor reguli de circulaţie;
Eu spun practic: "Hei, noi am amenda dar nu exista camere acolo si nici polițist care sa constate direct așa ca sunt incidente prevederile art 109", cea ce nu este adevărat, fiind întrunite condițiile prin alin. 2 al articolului.
De asemenea cred ca e un truc sa tragă de timp si pana le dovedesc eu ca "greșesc" ei vor spune: "Ah, sorry, aveți dreptate dar ce păcat ca nu mai sunt înregistrările din camere trecând 30 de zile timp după care se rescriu. Știți...noi avem toată bunăvoința dar iată nu mai avem înregistrări după ce sa identificam fapta si autorul".
Cu alte cuvinte un mijloc tehnic certificat este un dispozitiv prin care se probează încălcări ale unor reguli de circulație.
Este un
sau acolo nu un
și.
Pe scurt o camera video din sistemul de supraveghere stradala al politiei locale/primăriei reprezintă un mijloc tehnic certificat cu condiția sa dovedească încălcări ale unor reguli de circulație in accepțiunea legislației actuale.