avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Activitate giv

Activitate giv

Mulțumesc pentru răspuns.
In text am precizat ca mașina nu figurează înregistrată la impozite si taxe la primărie (nu cunosc motivul exact).
Cum ia certificat de la ei daca nu figurează înregistrată acolo?
Bună ziua.

Vă supun atenției următoarea situație.

O persoana are un autoturism cu care nu s-a mai mers de 17 de ani.
Acesta este înmatriculat.
Mașina are 27 de ani.
De vreo 10 ani e ruginită toată şi nu mai este în stare de funcționare fiind abandonată pe la ţară prin gradină.
Cel care mergea cu ea e decedat de 6 ani.
Proprietarul e la azilul de bătrâni.
Mașina nu figurează la impozite si taxe la primăria proprietarului.

Întrebare:
Cum se poate radia aceasta mașină și care ar fi pașii de urmat?
Alte păreri?
Camerele sunt acolo de mult timp si se folosesc in mod curent de către politia locala care supraveghează zona (accidente, furturi etc).

Faptul ca mi s-a comunicat ca nu sunt mi se pare dubios.

Din cate îmi miroase mie încearcă să protejeze pe făptuitor (bănuiesc ca e de-al lor, dintr-o instituție "de forță", persoana importanta sau ruda a unei persoane importante).
Practic vor sa mușamalizeze.

Ionut.ion a scris:

Eu as reveni la politie cu mai multe fotografii care sa arate camerele precum si cu o adresa la primarie pentru a va spune dac au montate camere in zona sau nu...

Si ca o ultima mentiune in adresa catre politie le as spune ca o sa invit televiziunile sa constate daca sunt camere in zona sau nu daca dumnealor nu le gasesc...


In legătură cu articolul 109 si modificările acestuia eu observ ca se face referire la situația in care aceste date vor fi primite automat nu la alta situație. Asta nu înseamnă ca daca e o problema nu se poate verifica manual in DVR înregistrarea si sa fie folosita ca temei pentru aplicarea sancțiunii cu condiția îndeplinirii cerințelor de la alin 2.

Înțeleg ca nu îl poate amenda direct ca nu a constatat in mod nemijlocit polițistul dar mie in adresa nu mi se invoca acest lucru ci ca nu exista camere de supraveghere acolo, cea ce este neadevărat.

Vad totodată la alin. 2 din articolul invocat:
(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.


Conform art. 6 alin 19 din OUG 195/2002:

19. mijloc tehnic certificat - dispozitivul care dovedeşte consumul de substanţe psihoactive ori prezenţa în aerul expirat a alcoolului sau prin care se probează încălcări ale unor reguli de circulaţie;


Eu spun practic: "Hei, noi am amenda dar nu exista camere acolo si nici polițist care sa constate direct așa ca sunt incidente prevederile art 109", cea ce nu este adevărat, fiind întrunite condițiile prin alin. 2 al articolului.

De asemenea cred ca e un truc sa tragă de timp si pana le dovedesc eu ca "greșesc" ei vor spune: "Ah, sorry, aveți dreptate dar ce păcat ca nu mai sunt înregistrările din camere trecând 30 de zile timp după care se rescriu. Știți...noi avem toată bunăvoința dar iată nu mai avem înregistrări după ce sa identificam fapta si autorul".

Cu alte cuvinte un mijloc tehnic certificat este un dispozitiv prin care se probează încălcări ale unor reguli de circulație.

Este un sau acolo nu un și.

Pe scurt o camera video din sistemul de supraveghere stradala al politiei locale/primăriei reprezintă un mijloc tehnic certificat cu condiția sa dovedească încălcări ale unor reguli de circulație in accepțiunea legislației actuale.

E la mama la tara. Nu prea am eu treaba ce si cum. Doar am preluat contractul sa plătesc pentru ca ea nu mai sta acolo, este bătrână si are probleme e sănătate. Practic nu sta nimeni acolo.


Gabriela Pintea a scris:

Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.

www.avocatnet.ro/content/art...

In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.



Buna ziua.

Linkul nu mai este valid.
Bună ziua.

Zilele trecute mergeam la serviciu si in drum avem o trecere de pietoni cu buton, semaforizata.
Am oprit, am apăsat butonul si am așteptat culoarea verde.
Apoi ne-am angajat in traversare, mașinile din partea stânga oprind.
Fetita noastră a luat-o înainte si o mașină care venea pe sensul din dreapta deși mergea încet si avea alte mașini oprite lângă ea, pietonii erau angajați in traversare si semaforul are becuri atât sus cat si jos, la nivelul șoferului, nu a oprit la culoarea roșie si a trecut.
Deși am văzut ca un impact cu fetita era iminent am făcut semn disperat șoferului de la 2-3 metri sa oprească, am urlat la el dar nimic si-a continuat drumul impasibil printre pietoni.
Doar o minune a făcut ca sa nu fie prinsa sub rotile mașinii fetita care s-a oprit la 20-30 cm de mașina in timp ce trecea pe lângă ea.
După incident am făcut semne șoferului sa oprească, am alergat după el dar nimic si-a continuat drumul impasibil fără sa oprească sa vadă de ce țipam la el, facem semne, alergam după mașină.
Având in vedere ca la trecere sunt montate camere video in ambele sensuri, iar pe o raza de 100 de metri sunt 7 camere de supraveghere stradala am făcut petiție la politie unde am descris situația.
După o săptămână am primit mesaj de la politie ca nu exista camera acolo.
Deși sunt cel puțin 7 care se vad cu ochiul liber unele fiind chiar pe stâlpii semaforului.
Am rămas siderat si nu știu cum sa acționez in aceasta situație.
Pun o poza unde se vede clar camera de deasupra unui sens de traversare, pe stâlpul semaforului, si răspunsul politiei.

Trecerea:
[ link extern ]

Răspuns:
[ link extern ]
Nu știu cine este distribuitorul.
Cred ca o sa îmi răspundă in adresa sau sa comunice intre ei.
Bună ziua.

Am făcut chiar astăzi o solicitare către Hidroelectrica. Cu ei e contractul. Să vedem ce răspund și in ce timp.
Mulțumesc.
Dacă sunt și alte sugestii...

gi-jane2 a scris:

Sa faceti o petiție către distribuitorul de energie pt astfel de lucrări.

Tăiere copac ce stă să cadă peste liniile electrice

Bună ziua.

La țară un salcâm vechi de 50 de ani s-a uscat și trebuie tăiat.
Salcâmul este crescut lângă casă, în interiorul proprietății, dar a crescut foarte aproape de liniile de înaltă tensiune și la o eventuală furtună mai puternică riscă să rupă liniile electrice sau să cadă pe casă.
De tăiat poate fi tăiat doar cu o nacelă dar fiind foarte aproape de liniile de curent fără întreruperea acestuia nu cred că se poate face nimic.
Ce mă sfătuiți în cazul acesta?

Poză
[ link extern ]