Asta e problema ca nu am specificat in antecontract un termen de restituire a banilor si de aceea va intreb cat ma poate amana vanzatorul pana la restituirea avansului? In contract am mentionat ca in cazul in care banca imi respinge creditul, avansul imi va fi returnat si gata. Nu am cerut penalitati sau dublu, doar suma care am dat-o, nu vreau sa jecmanesc pe nimeni. Singurele date specificate sunt ca acel contract v/c se va incheia cel tarziu pana la sfarsitul lunii si ca in cazul in care banca imi aproba creditul, proprietarul era obligat in termen de 7 zile sa aibe toate actele necesare
O mica remarca: in antecontract este stipulat ca, contractul de vanzare cumparare se va incheia cel tarziu pana la sfarsitul lunii mai. Daca pana la sfarsitul lunii nu mi se returneaza avansul, ce se intampla? il voi pierde? E posibil sa ma amane tocmai pentru a trece acest termen si sa ramana cu avansul?
Acum circa 3 saptamani am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare al unui apartament cu urmatoarele conditii: in cazul in care vanzatorul se razgandeste mi se restituie avansul, in cazul in care banca nu imi acorda creditul, la fel mi se restituie avansul. La 3 zile dupa acest antecontract banca mi-a refuzat creditul si acum trebuie sa mi se returneze avansul de catre vanzator. De 3 saptamani ma tot amana ca nu poate ajunge in oras. Exista vreun termen limita in care el trebuie sa vina sa returneze acest avans daca in antecontract nu a fost stipulat? In acest fel ma gandesc ca ma poate amana si ani de zile si eu de exemplu nu-mi pot achizitiona alt apartament deoarece nu am alti bani de avans
Multumesc de sprijinul acordat dar din ce vad cele 2 raspunsuri "se bat cap in cap": ba ca merge cu procura ba ca trebuie si cartea masinii. Din ce am citi pe politiadefrontiera.ro este nevoie de "procura legalizata din partea proprietarului" si de talonul masinii. Cei care sunt in cazul meu cu credit auto iar cartea masinii este la banca nu pot iesi cu ea din tara? doar sunt proprietari nu au contract de leasing. Care ste diferenta dintre un contract de comodat si o procura? Cand am intrebat la un notar de ce am nevoie mi s-a spus scurt ca de contract de comodat, iar la altul mi-a spus ca fara procura nu se poate iesi din tara. Eu ce sa cred?
Buna ziua,
Intentionez sa ies cu autoturismul tatalui in afara tarii (autoturismul este luat prin credit NU leasing, deci el apare ca proprietar pe cartea masinii si in talonul masinii, creditul fiind facut pe numele lui deoarece eu nu aveam vechime in campul muncii in acel moment) si am inteles ca am nevoie de contract de comodat. Pentru acel contract mi s-a spus ca am nevoie de buletinul meu si al tatalui, talon auto si cartea masinii. Aici este o problema: masina fiind luata prin credit cartea a fost oprita de catre banca (politica PorscheBank, probabil de frica sa nu vand masina sau ca nu platesc creditul ca nici ei nu mi-au spus decat : "asta e politica bancii si cartea trebuie sa ramana la noi pe perioada contractului de credit") si am sunat la ei pentru a o ridica sa fac acest contract si mi-au zis ca nu se poate decat in momentul in care creditul va fi achitat. Ce pot face in situatia de fata? Am inteles ca ar mai fi o solutie procura dar valabilitatea acesteia este de o saptamana (ceea ce nu prea imi vine a crede), iar contractul de comodat se poate face si pe 5 ani. Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Vreau sa plec in Bulgaria la sfarsitul lunii dar problema este ca masina este pe numele unui prieten. Vreau sa stiu exact de ce acte voi avea nevoie la granita: talon, cartea masinii, asigurare, procura (daca da in ce limba) si eventual cam cat m-ar costa aceasta procura, permis (normal, si din cate stiu e valabil si in afara), buletin (ca pasaport nu am ca doar suntem in UE), altceva... ?