avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate ana25ana

Activitate ana25ana

Răspuns la discuția Intretinere de bloc
locuiesc intr-un apartament din Cluj-Napoca, intr-un bloc vechi in care locuiesc si familii de acum 30 de ani. mi se pare ca se intampla multe lucruri in neregula la asociatia de proprietari:
- la apartamentele unde exista persoane care au functii in asociatia de proprietari (presedinte de bloc, sef de scara, cenzori, etc.) numarul de persoane afisate in tabelul pentru plata intretinerii este mai mic decat in realitate (in loc de 2 si 3 persoane este trecuta 1 persoana ; si in loc de 4 si 5 persoane - sunt trecute 2 persoane)
- tabelul cu cheltuielile este afisat cu o zi inainte de termenul de plata (exemplu: s-au afisat cheltuielile in 14 mai 2010 si termenul de plata este 15 mai 2010)
- pe tabelul cu cheltuielile nu este scrisa data la care s-a afisat
- am cerut administratorului fluturasi individuali pe care sa-i primim fiecare apartamanet in cutia postala, cu termen de eliberare si termen de plata inscrise pe el si raspunsul administratorului a fost ca el nu are timp sa faca fluturasi
- i-am spus (nu i-am scris) la inceputul lunii martie si pe urma inca o data in aprilie ca de la 1 martie aici locuieste o singura persoana in loc de 2, si pe lunile martie si aprilie a trecut tot 2 persoane ( pana la urma i-am facut cerere scrisa); raspunsul administratorului cand l-am intrebat de ce a trecut tot 2 persoane, a fost : "ca asa zice calculatorul"
- in urma cu 2 ani si cu 3 ani i-am dus de fiecare data cereri scrise (semnate de presedintele blocului) cum ca locuieste 1 singura persoana in loc de 2 persoane si a trecut cate 3 luni tot 2 persoane in loc de 1,iar raspunsul lui cand l-am intrebat de ce nu trece 1 persoana a fost: "diferenta de plata nu este mare, deci nu conteaza"
- in toamna nu a pus nici un afis si nici nu ne-a anuntat ca putem sa ne facem cerere la primarie pentru compensarea energiei termice. eu am aflat de la colegii de servici si am fost la primarie sa intreb cum sa fac cererea iar de la primarie mi s-a raspuns ca trebuia sa ne anunte administratorul si sa ne dea formulare de completat. Cand l-am intrebat pe administrator mi-a zis ca el nu are de unde sa stie ca noua ne trebuie compensarea energiei termice si daca vreau sa imi completez cererea (pe care eu am luat-o de la primarie) sa ma duc la presedintele de bloc sa o semneze si mi-a zis adresa unde sa merg sa o depun la primarie ca el nu are timp sa umble dupa cererea mea

Mie mi se pare ca toate sunt greseli grave ale administratorului, dar as vrea sa stiu si din punct de vedere legal daca sunt greseli sau nu.

As vrea sa mai stiu daca pot sa ma separ cu plata cheltuielilor de intretinere la fel cum platesc individual curentul, gazul, telefonul, cablul tv.
Răspuns la discuția cum se platesc penalizarile
Este corect ca sa se incaseze penalizarile inainte de a se incasa restantele? Mai ales ca penalizarile nu au voie sa depaseasca valoarea restantelor iar in ultimul timp se zvoneste ca s-ar anula penalizarile la restante din cauza "crizei financiare".
in ultimii 3 ani (din momentul angajarii, 1 decembrie 2006, pana acum in mai 2010) am avut doar 11 de zile de concediu in total. se mai pot recupare restul zilelor de concediu si cum se procedeaza? in cim este specificat ca beneficiez de 20 zile de concediu anual.
am cumparat acum 2 ani apartamentul in care locuiesc,
asociatia de proprietari exista aici in bloc de mai multi de ani. probabil ca fostul proprietar a luat parte la infiintarea asociatiei (nu stiu).
eu fac parte automat din asociatia de proprietari? sau trebuie sa fac o cerere conform
"Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati."
?
Este obligatoriu sa fac parte din asociatia de proprietari?
Răspuns la discuția cum se platesc penalizarile
dar daca exista fond de rulment, este corect sa se mai adauge penalizari la restantele de plata?
daca raspunsul este da, atunci la ce foloseste fondul de rulment?