avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie existenta proprietar nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie existenta proprietar nou

am cumparat acum 2 ani apartamentul in care locuiesc,
asociatia de proprietari exista aici in bloc de mai multi de ani. probabil ca fostul proprietar a luat parte la infiintarea asociatiei (nu stiu).
eu fac parte automat din asociatia de proprietari? sau trebuie sa fac o cerere conform
"Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati."
?
Este obligatoriu sa fac parte din asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:09, 7 Aprilie 2010
Chiar daca vechiul proprietar a facut parte din asociatie, prin vanzarea apartamentului el si-a pierdut calitatea de membru al asociatiei respective deoarece si-a vandut proprietatea din acel condominiu.

Dv. nu sunteti inca membru, dar aveti posibilitatea sa va inscrieti, redactand o simpla cerere de adeziune pe care presedintele asociatiei este obligat sa v-o primeasca si sa faca completarile de rigoare la acordul de asociere..
Nu este obligatoriu sa fiti membru in asociatie. Teoretic, in aceasta situatie, nu puteti participa la adunarile generale, nu puteti vota si nu puteti fi ales intr-o functie de conducere, dar obligatiile de plata sunt absolut identice cu ale membrilor asociatiei.

Este normal sa deveniti membru al asociatiei, cu drepturi depline, deoarece in aceste adunari generale se iau hotarari care vizeaza si proprietatea Dv.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi membri asociatie proprietari, daca nu au facut cerere de asociere.. AlainCostea AlainCostea Buna ziua, Ca de obicei, cautand un raspuns am dat peste alte intrebari. Astfel. HG 1588 2007 spune: ”Art. 9. — Inscrierea ulterioara in ... (vezi toată discuția)
Dovada de membru al asociatiei de proprietari Gabriel_2016 Gabriel_2016 In ce conditi un pretins proprietar poate vota la AG sau a avea acces la documentele asociatie. Daca exista art. de lege in care specifica ca acesta trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Locatorul este membru al asociației de proprietari într-un ... Miss Bria Miss Bria Locatorul este membru al asociației de proprietari într-un condominiu? (vezi toată discuția)