avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate est

Activitate est

buna ziua,

va multumesc pentru raspunsurile date.
eu cred ca este o verificare a politiei economice din italia, privind aceste transporturi, si nu documente pierdute.
credeti ca exista vre-o directiva europeana in acest sens? adica obligativitatea de punere la dispozitia a organelor de control, documente, din alta tara, tinand cont ca suntem in EU?
buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind aceasta problema a mea.
sunt contabil la o firma de transport marfa. Zilele acestea, un fost client din italia mi-a solicitat ajutorul privind punerea la dispozitia acestuia, o serie de acte contabile privind niste transporturi efectuate pe parcursul anului 2008. Clientul din italia ne cere aceste documente la initiativa politiei, probabil, economice, din aceasta tara.
Intrebarea mea este:
1. am obligatia, prin lege, sa ii pun la dispozitie, clientului din Italia, aceste acte contabile din anul 2008?
2. pot invoca prescriptia, in acest caz, pentru ca a trecut 3 ani de atunci?

va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
va multumesc tare mult de raspunsurile dumneavoastra.
Dupa parerea dvs de profesionisti, credeti ca am sanse reale ca judecatorul sa ii dea castig de cauza "sotiei" dupa toate motivele aratate mai sus?
Totusi e destul de interesant sa ma oblige la platirea pensiei alimentare iar noi sa nu fim divortati :)
Buna ziua,
As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In cateva fraze, fosta sotie, imi cere sa ii platesc pensie alimentara. Aceasta este cererea ei:

“catre judecatoria ____________
subsemnata B.M. ,domiciliata in __________ in calitate de sotie a numitului B.V. domiciliat in _________ , solicit acordarea pensiei alimentare pentru minorul B.E.V. nascut la data de 14 iulie 2009 in orasul _______.
mentionez ca numitul B.V. este angajat la ____________,strada_____.
solicit pensia alimentara sa fie introdusa pe cardul cu codul IBAN RO.........
data: 06.10 2010”

As avea catre dvs., niste intrebari legate de aceasta cerere:
-se poate cere pensie alimentara inainte de divort? (noi nu suntem divortati, doar despartiti in fapt)
- se poate cere pensie alimentara chiar daca “sotia” mai figureaza cu adresa din buletin pe adresa parintilor mei? (noi locuim la parintii mei). Nu ar fi trebuit ca “ sotia” sa isi schimbe domiciliul si apoi sa imi solicite acordarea pensiei alimentare?
-pot formula si eu cereri “sotiei” in intampinarea pe care o sa o depun la primul termen?
-eu vreau sa ii platesc pensie alimentara, cu toate ca atat eu cat si parintii mei i-am dat bani si necesarul pe care ea ni l-a tot cerut, mult mai multi bani, decat ar fi daca i-as plati pensia alimentara pe card. Eu as vrea ca copilul nostru sa il cresc eu, pentru ca am posibilitati materiale si sunt si angajat, pe cand “sotia” nu are nici o posibiliate materiala si nici nu este angajata ( nu a lucrat niciodata). Credeti ca ar trebui ca in aceasta intampinare sa ii cer custodia copilului nostru?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
buna ziua,
am calitatea de debitoare-garanta a unei SC aflata in insolventa din 2009.
In 2008, firma noastra a girat cu un bun mobil, pentru o firma care contractase un credit financiar de la o firma IFN. Firma respectiva si-a platit ratele lunare pana in 2009, cand a intrat in insolventa. Acum firma IFN de la care firma a intrat in insolventa si-a indreptat atentia catre firma noastra, care avem calitatea de giranti ai creditului contractati. Intre timp, firma din insolventa a intrat in faliment, bunuri nu are si deci nu are de unde plati datoria. Cert este ca, firma IFN, prin executor judecatoresc, ne-a somat ca debitul restant sa il achitam noi, in calitate de girant. Firma noastra a achitat o parte din debit, ramanand o suma destul de mare restanta. Am tot luat legatura cu administratorul firmei aflate de acum in faliment, dar nu am reusit sa-l determinam sa-si achite datoria fata de firma IFN. In prezent, exec. jud. ne ameninta ca ne vinde garantia mobila, pentru plata diferentei de debit restant, daca nu platim.
Intrebarile mele catre dvs ar fi:
-Eu, ca fi SC in caliate de garant as putea da in judecata fostul administrator al SC aflate in faliment, ca si persoana fizica? Eventual, dupa o sentinta irevabila sa ii pot face poprire pe salar? Am aflat ca este angajat ca si muncitor calificat la o alta SC.
-in cazul in care, se poate actiona in judecata, prin ce cale de atac l-as putea actiona? si care ar fi temeiul de drept?
- sau as putea sa ma opun cumva executarii silite?
Deocamdata va multumesc
cred ca aveti dreptate in privinta onorariului..... Adevarul este ca atunci cand te trezesti cu o poprire, mai ales ca am achitat si creanta...... nici nu mai gandesti logic.
ideea este ca intradevar conf. art 371- 7 cod proc civ, procesul verbal constiuie titlu executor cu privire la cheltuielile de executare ce sun potrivit legii in sarcina debitorului, dupa inregistrarea cererii de executare.
va multumesc
va multumesc, dar nu am confundat cele doua variante de onorariu. Mai mult, chitanta emisa catre creditoare este antedatata chemarii in judecata. Aici a aparut nelamurirea mea: de ce creditoarea nu si-a cerut onorariu de avocat prin instanta? si de ce ce dupa 10 zile de la achitarea debitului, creditoarea mai ma executa silit pentru acest onorariu?
Si totusi, nu stiu cat de legal executorul judecatoresc ma executa prin poprire?
Cam ceva de genu.....
buna seara,
am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu....
am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei judecatoresti am fost obligata la plata creantei si la 46 lei, taxa de timbru si timbru judiciar. Creanta am achitat-o creditoarei, dar cei 46 lei nu, pentru ca nu are cont de lei.
Azi am primit o poprire pe cont pentru plata unei alte sume si anume a: onorariu contract de executare silita + cheltuieli de executare silita in baza hot. 2/2007 a UNEJ + onorariu de avocat.
Intrebarea mea ar fi: poate creditoarea sa ma oblige chiar si prin executor judecatoresc sa ii platesc onorariu de avocat, cu toate ca ea nu a cerut instantei acest lucru? In procesul verbal incheiat intre BEJ si creditoare, acesta imi spune care este temeiul de drept pentru infiintarea popririi, astfel: Legea nr. 188/2000, ordinul ministrului justitiei nr. 2550/C/2006 si Hot. 2/17.02.2007 a UNEJ.
Eu am incercat sa citesc cam ceea ce am eu problema, dar nu am gasit ceea ce ma intereseaza.
De aceea va rog, din experienta dvs sa imi raspundeti la acest subiect.
Va multumesc deocamdata