Buna ziua. Reprezint o Societate comerciala, cu spatiu luat in chirie de la o persoana fizica, chirie 6000 lei / luna . Ce taxe si impozite are de platit ea la stat de la 1 ianuarie 2024 si daca are si societatea noastra de platit ceva la stat? multumesc frumos.
Buna ziua. Am primit amenda pentru lipsa rovinieta, dupa 3 luni, cu p-v primit acasa, exact cu ziua, data, ora exacta, localitatea, m-au luat cu camera fixa. E doar o singura contraventie. In aceiasi zi am trecut dus-intors pe acelasi drum, avand in vedere ca tot pe acolo m-am intors in aceiasi zi dupa o ora, oare mai vine inca o amenda? Multumesc
Buna ziua. Vecinul de peste gard, are fosa, dar surplusul-sa nu aduca vidanja_ il deverseaza periodic in gradina la mine (nu locuiesc acolo permanent). Are o usa la garaj care da direct la mine in gradina (asa era de cand am cumparat) - dar ,care spune el este incuiata si nu o foloseste. Totusi am gasit de cateva ori urme cum ca a aruncat din fosa la mine in curte. Asa mi-au zis si vecinii ca face.
L-am sesizat, a inceput sa urle injurandu-ma in fel si chip, efectiv nu ai cu cine sta de vorba. Ce ar trebi sa fac, exista o lege care sa il pedepseasca pentru asta ? Oare o sesizare unde ar trebui sa fac? Locuim la tara in zona de munte. Multumesc.
Buna ziua. Pot construi un acoperis peste o rulota aflata in gradina mea de la tara?? Acoperisul ar fi cu o suprafata de 30 mp. din tabla, pe picioare din stalpi de lemn ?
Fara nici un fel de fundatie, direct pe iarba? Oare trebuie autorizatie de constructie, cum spune vecinul? Multumesc.