avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate kadett

Activitate kadett

Discuție Plata in avans
Datorita situatiei economice, este posibila plata in avans a angajatiilor urmand ca prin orele suplimentare efectuate ulterior sa se acopere zilele deja platite?
Daca prima zi lucratoare este luni 02.07.2012, care este data corecta de incerepea activitatii; care trebuie trecuta in CIM ? (01.07-duminica sau 02.07 luni prima zi de lucru) avand in vedere ca firma la care a lucrat anterior i-a incetat CIM cu 30.06.
Va multumesc
Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, (sunt incluse pe linga salariul de baza si : ore suplimentare;spor noapte,sambata lucrata, prime,indemnizatii concediu medical care variaza in fiecare luna sau indemnizatia de CO se calculeaza numai la media salariului de baza din ultimele trei luni )?
Va multumesc
In situatia in care tatal are contractul suspendat ptr. crestere copil 2 ani si urmeaza ca mama sa nasca cel de-al doilea copil pentru care doreste sa ramana in crestere copil, ce stagiu de cotizare se ia in calcul (salariul realizat de mama in ultimele 12 luni )?
Dar in situatia in care mama naste cel de-al doilea copil in timpul suspendarii contractului pentru primul ?
Va multumesc
Contractul de management in care este mentionat faptul ca daca angajatul pleaca inainte de 3 ani de la data incheierii contractului, nu are voie sa lucreze timp de 6 luni in nici o unitate similara, este legal .Contractul de management intra sub incidenta codului muncii?Ar trebui sa se aplice in acest caz art.20,21,22 din codul muncii?
Va multumesc