avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters139877

Activitate ContSters139877

Răspuns la discuția amenda RCA
CAPITOLUL III
Asigurarea obligatorie de raspundere civila
pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule


Art. 48. - Persoanele fizice sau juridice care au in proprietate vehicule supuse inmatricularii/inregistrarii in Romania, precum si tramvaie au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire si sa mentina valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare, precum si sa aplice pe parbrizul vehiculului sau in alt loc vizibil din exterior vigneta.


Raspunsul corect l-am aflat cu ceva timp in urma, dar am uitat sa-l mai public !

Răspuns la discuția amenda RCA
cu totii putem recunoaste cutume ale codului rutier ! o zi buna :)
Răspuns la discuția amenda RCA
nu mi se pare corect , cumpar o masina circul cu ea nu efectuez transferul de proprietate sunt prins de politie si scap ? ... sunt cel mai des intalnite situatiile astea.
Discuție amenda RCA
cui se aplica amenda in cazul lipsei rca ? soferului si/sau detinatorului auto ?
Probabil 18 indice 1
Doresc sa aflu si eu informatii cum se poate proba o cursa ilegala de masini pe un drum public.
Daca doua masini circula pe benzi diferite in aceeasi directie de mers cu viteza destul de mare se poate considera "liniutza" ? sau doar se primeste amenda pentru viteza ?

Răspuns la discuția furt de motorina
Probabil Politia se va adresa detinatorului de cisterna sa vada daca sunt pretentii din partea lor, daca vorbeste cu cei de acolo sa nu depuna plangere pentru furt e foarte bine !
Cauta OG 2 / 2001 care reglementeaza regimul contraventional si vei gasii raspunsul acolo
Procesul verbal este intocmit gresit. Fapta de a folosii proiectoarele in alte conditii decat cele de ceata este prev la art 108 al 1 lit b pct 8 ultimu parca si se penalizeaza cu 3 puncte penalizare si 4-5 puncte amenda respectiv 240 lei-300 lei . Ia un cod rutier si verifica. Fa contestatie bafta invoca nulitate.