avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni codul rutier - curse ilegale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni codul rutier - curse ilegale

Doresc sa aflu si eu informatii cum se poate proba o cursa ilegala de masini pe un drum public.
Daca doua masini circula pe benzi diferite in aceeasi directie de mers cu viteza destul de mare se poate considera "liniutza" ? sau doar se primeste amenda pentru viteza ?

Cel mai recent răspuns: ContSters139877 , utilizator 09:59, 29 Septembrie 2010
Va primi amenda, iar daca viteza este mai mare de 50km/h peste
limita legala i se va retine si permisul de conducere.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Liniutza nu este reglementata:D
Soferii pot conduce pe benzi diferite in aceeasi directie de mers cu viteza destul de mare si legal.Ganditi-va ca sunt drumuri si cu 10 benzi (nu in Romania, totusi 2 avem), iar in aceste conditi depinde ce intelegeti prin viteza destul de mare, aceeasta putand fi si in limite legale.

Eu cred totusi ca te ispiteste ideea:D
Nu e foarte greu de dovedit . O filmare cu intrecerea si daca masinile sunt modificate , sunt suficiente suspiciuni cu privire la savarsirea infractiunii de organizare si participare la intrecere neautorizata pe drum public si riscati intre 3 luni si 2 ani de inchisoare .
Probabil 18 indice 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Accident, masina lovita din spate mic1976 mic1976 Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat ... (vezi toată discuția)
Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)