avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate enroliv

Activitate enroliv

Buna ziua,
Am cumparat de la o societate comerciala, cu asociati sot si sotie, in parti egale un imobil. Cei doi soti erau in procedura de divort, In urma divortului intre soti, sotia a cerut executarea silita a societatii, pt suma de 480000 de lei reprezentand parte ei din societate obtinand proprirea conturilor si executarea bunurilor societatii.
Inainte de achiztia imobilului de catre mine mai avusesesera loc 2 licitatii cu oferte, organizata de executor, una s-a anulat pe motiv de lipsa ofertanti, iar la doua licitatie, din cele doua oferte depuse nici una nu a fost acceptata de sotia creditor.
Eu am achizitionat imobilul direct de la societatea aflata in executare, pretul fiind exact valoarea de 480000 de lei, In urma vanzarii imobilul a fost intabulat pe numele meu.
Ulterior sotul a cerut dizolvarea societatii, iar lichiadatorul a cerut anularea vanzarii pe motiv de subevaluare, vanzare frauduloasa inaintea procedurii de insolventa.
ce e de facut, mi se pot anula actele de vanzare cumparare, ? pot ramane fara bani?
Buna ziua,

Expun urmatoarea situatie. Un SRL aceseaza fonduri europene pentru agricultura, pe masura 112. Aceasta masura este fara contributie personala. Se primeste un avans de 60% din valoarea totata a proiectului. Durata de derulare este de 3 ani. Minim 30% din valoarea totala trebuie folosita pentru achizitia de teren agricol, diferenta fiind folosita pentru diverse cheltuieli, cum sunt: motorina, ingrasaminte, ierbicide, samanta, etc.
Intrebari:
Cum se inregistreaza acest avans in contabilitate?
Avand in vedere ca este un avans, care se poate folosi in 3 ani, se plateste impozit pe venit la el?
Am achizitionat, cu factura fiscala, ingrasaminte. Contravaloarea, trebuie sa o scad din avansul de 60%, care sunt inregistrarile?
Răspuns la discuția contract vodafone
Imi puteti da mai multe detalii?

Multumesc,
Răspuns la discuția licitatie electronica
Buna ziua,
in anuntul publicat este trecuta modalitatea: online sau offline; poate sa fie online dar pentru cei care nu pot depune documentatia online pentru motive intemeiate, se poate transmite in plic la adresa autoritatii contractante. Oricum, daca este online, in mod obligatoriu oferta de pret trebuie transmisa online.
Buna ziua,
Am fost contactat de unul dintre reprezentantii Vodafone, pentru a ma porta din alta retea de telefonie la ei. Mi-a fost propusa o oferta avantajoasa, in urma careia am acceptat portarea. Numai ca, in timpul discutiilor, mi s-a promis una si in contractul care mi-a parvenit ulterior a fost scris cu totul altceva.
In ce consta eroarea produsa de mine? Am semnat si stampilat un exemplar din contract fara sa il citesc. (reprezentantul mi-a spus sa semnez niste hartii pe care mi le da el pentru a putea demara procedura de portare).
Ulterior, am primit o copie a contractului pe fax. In contract scrie ca a fost incheiat in 3 exemplare; in realitate a fost incheiat numai intr-un singur exemplar, celelalte fiind copii. Am anuntat in scris reprezentantul cat si Vodafonul ca nu sunt de acord cu respectivul contract dar mi s-a spus ca nu am fost fortat sa semnez si, din moment ce totusi am facut-o, dreptatea este de partea lor. Ma intereseaza ce pot face in aceasta situatie?
Mentionez ca le-am trimis simurile si telefoanele pe care le-am primit.