In acest moment, ma aflu in situatia in care cumulez pensia cu salariul, respectiv CIM pe perioada determinata, iar angajatorul refuza sa imi prelungeasca durata CIM motivand lipsa banilor in institutia respectiva (sistem bugetar).
Avand in vedere refuzul angajatorului, as vrea sa stiu daca decizia de prelungire a CIM ramane la latitudinea angajatorului si daca da, exista o prevedere legala in acest sens?
Mie mi se pare rea credinta, deoarece se doreste angajarea unei "alte persoane" pe postul meu, astfel, va rog sa ma ajutati cu un sfat si/sau cu o prevedere legala pentru a o motiva in fata angajatorului.
Intr-un contract de asistenta juridica apare urmatoarea clauza:
"Dreptul avocatului de a încasa și urmări creanțele împotriva Clientului rezultând din prezentul contract este supus unui termen de prescripție de 5 (cinci) ani"
Eu stiu ca termenul general de prescriptie este de 3 ani, cu anumite exceptii.
De asemenea, exista termene speciale de prescripţie, potrivit art. 2.520 din NCC ":
„(1) Se prescrie în termen de un an dreptul la acţiune în cazul:
6. avocaţilor, împotriva clienţilor pentru plata onorariilor şi cheltuielilor. Termenul de prescripţie se va calcula din ziua rămânerii definitive a hotărârii sau din aceea a împăcării părţilor, ori a revocării mandatului. In afacerile neterminate nu se vor putea cere onorarii şi cheltuieli mai vechi de trei ani;"
Va rog sa imi spuneti daca clauza din contract este corecta sau daca nu, care este termenul de prescriptie in acest caz.
Sunt persoana juridica si doresc sa imi promovez numele si imaginea in cadrul emisiunii unei televiziuni locale (detinuta de o persoana juridica - SRL) contra unei sume de bani. in acest caz ce tip de contract intocmesc: de sponsorizare sau de prestari servicii publicitare.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in speta urmatoare:
Am incheiat un contract de prestari servicii, care se afla in derulare si fara nicio problema, si intamplator am aflat ca persoana care apare in contract ca semnatar al celeilalte parti nu este cea care a semnat contractul, nicidecum reprezentant legal si nici angajat al acesteia.
In acest caz, contractul este lovit de nulitate absoluta?
Precizez ca niciuna din parti nu doreste acest lucru, asta rezultand din discutiile verbale care au avut loc, este in regula daca le trimit o adresa prin care sa le cer resemnarea contractului de catre reprezentantul lor legal?
Cred ca ar fi indicat ca inainte de a introduce cerere sa ii trimit o somatie (notificare), poate asa plateste si nu mai este nevoie sa ne vedem in instanta. Multumesc
In contract nu exista nicio prevedere cu privire la incetarea acestuia, denuntare sau acordul partilor... atata timp cat nu exista temei legal, pot inainta o actiune pe drept comun pentru a cere instantei rezilierea contractului?
Am inchiriat un apartament pentru o perioada fixa de 3 ani, au mai ramas 2 ani pana la expirarea termenului, insa din cauza aparitiei unor probleme financiare trebuie sa il reziliez. In contract nu exista clauza de reziliere sau de denuntare unilaterala, el nu vrea sa incheiem derularea contractului prin acordul partilor, ce variante legale am pentru incetarea acestuia?
Motivarea daca se poate, va rog, cu articole de lege.
Multumesc,