avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de inchiriere

Buna ziua,

Am inchiriat un apartament pentru o perioada fixa de 3 ani, au mai ramas 2 ani pana la expirarea termenului, insa din cauza aparitiei unor probleme financiare trebuie sa il reziliez. In contract nu exista clauza de reziliere sau de denuntare unilaterala, el nu vrea sa incheiem derularea contractului prin acordul partilor, ce variante legale am pentru incetarea acestuia?
Motivarea daca se poate, va rog, cu articole de lege.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: negrugri , utilizator 10:17, 30 Ianuarie 2013
Contractul de inchiriere (locatiune in cazul bunurilor imobile) poate inceta prin expirarea termenului, denuntarea facuta de una dintre parti sau prin acordul partilor.
Daca nu exista nici un fel de prevedere in contract cu privire la incetarea acestuia prin denuntare, iar locatarul nu doreste incetarea prin acordul partilor, nu puteti invoca nici un temei legal pentru incetarea acestuia. Mai mult de atat luati in considerare prevederile art. 1817 Cod civil.
In contract nu exista nicio prevedere cu privire la incetarea acestuia, denuntare sau acordul partilor... atata timp cat nu exista temei legal, pot inainta o actiune pe drept comun pentru a cere instantei rezilierea contractului?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)