v-as ruga sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: detin un apartament si as vrea sa mai cumpar inca 2 si sa le inchiriez. Cum ar fi mai avantajos sa procedez din punct de vedere fiscal:
- sa fie intabulate pe mine ca persoana fizica si inchiriate
- sa infintez un PFA si sa le inchiriez
va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: detin un apartament si doresc sa il inchiriez si as dori sa stiu ce taxe am de platit daca incasez o chirie lunara de 200 Eur. De asemenea as vrea sa stiu daca impozitul pentru apartament se modifica in cazul in care va fi inchiriat. Mentionez ca eu lucrez in strainatate si nu am contract de munca si nici asigurare de sanatate in Romania.
am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur pentru a renova complet casa in care parintii mei locuiesc singuri. Nu am facut nici un fel de hartie cu ei referitor la banii dati dar exista transferurile bancare care dovedesc acest lucru. In 11.12.2008 tatal meu a murit si a ramas mama singura care locuieste mai departe in casa parinteasca si cei 2 frati care locuiesc fiecare la casa lui. Nu am facut inca nici o succesiune. Cum sa procedez in cazul in care celalalt frate cere parte fara a tine cont ca eu am investit bani acolo? Mama este de acord sa imi dea mie partea ei complet.
Va multumesc!!!