Buna seara!Imi poate spune cineva ce masuri se pot lua in impotriva unui proprietar al carui caine ataca in permanenta oameni si totusi este lasat in continuare liber.Tatal meu a fost muscat de curand de acest caine si din cate am inteles acesta ar apartine unui politist din satul unde a avut loc atacul. Asta inseamna ca trebuie sa mearga sa depuna reclamatie la cea care il detine si probabil ca se va musamaliza totul.Celelalte victime nu au depus plangere din cate am inteles si asta desi a fost atacat si un bebelus.Probabil de frica sau pentru ca oamenii sunt siguri ca nu se poate face nimic.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ...cum s-ar putea solutiona un astfel de caz?Ce masuri ar trebui sa se ia?
Buna ziua! As dori sa stiu daca pentru contruirea unei bucatarii de vara pe temelie de beton si pereti din lemn, separata de restul cladirilor trebuie autorizatie de constructie si mai mult decat atat, proiect autorizat? Precizez ca , contructia se afla in mediul rural.
As vrea sa stiu daca concediul de odihna se poate lua si dupa cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.Lucrez in invatamant si am nascut pe 17 iulie 2008.Incepand cu 1 iunie 2008 am intrat in concediu prenatal si de la scoala mi s-a spus ca nu mai am dreptul la concediul aferent zilelelor lucrate in anul respectiv. D-l jurist de la inspectoratul scolar a fost de cu totul alta parere dar ...nu am avut ce face...m-am supus deciziei scolii.Este corect asa sau...Nu pot beneficia acum, in iulie 2010 cand trebuie sa ma intorc la scoala de zilele acelea de concediu si respectiv de bani?Precizez ca sunt titulara.
Cum pot afla daca sotul meu detine actiuni(ma refer la acele actiuni ”oferite ” de stat in anii 90..parca) si daca ii vin dividente.El nu mai stie ce s-a intamplat cu actiunile pentru a fost plecat multi ani din tara, iar eu banuiesc ca mama lui incaseaza dividentele pentru ca el inca are in buletin adresa de acasa si bineinteles ea are o copie.
As dori sa stiu daca sotul meu, ce a lucrat pana nu demult in strainatate poate sa incheie un contract de asigurare sociala cu casa de pensii .Precizez ca nu a avut niciodata carte de munca si ca ,desi locuim in Suceava , in buletin are inca vechea adresa-Botosani.Trebuie sa incheie un contract separat cu casa de asigurari de sanatate?Daca se pot incheia aceste contracte imi puteti spune si ce acte sunt necesare?