avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Cum pot afla daca sotul meu detine actiuni?
Discuție deschisă în Bursa de valori

Cum pot afla daca sotul meu detine actiuni?

Cum pot afla daca sotul meu detine actiuni(ma refer la acele actiuni ”oferite ” de stat in anii 90..parca) si daca ii vin dividente.El nu mai stie ce s-a intamplat cu actiunile pentru a fost plecat multi ani din tara, iar eu banuiesc ca mama lui incaseaza dividentele pentru ca el inca are in buletin adresa de acasa si bineinteles ea are o copie.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:36, 14 Aprilie 2010
Dividendele se dau numai persoanei titulare pe baza de buletin (originalul).

Daca nu se ridica in timp util (perioada de achitare - aceasta este limitata pe parcursul catorva luni in fiecare an) se pot ridica o data si pentru anii precedenti.
In caz de neridicare mai multi ani acestea de depun in cont alaturi de valoarea efectiva a actiunilor, asa cum se face si la banca, dobanda se capitalizeaza, nu se pierde si nici nu se da altcuiva decat titularului sau imputernicitului.

Sotul Dv. poate merge la Depozitarul Central si solicita un extract de cont pentru care va plati o suma modica sau....de la emitentul respectiv. Toti emitentii au site-uri si mod de contactare. Email sau telefon si afla ce-l intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende pentru acțiuni la terapia? Stoian ion Stoian ion Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am ... (vezi toată discuția)
Actiuni firma mare Madalin196 Madalin196 Buna ziua,am si eu o intrebare... primit o instiintare ca mama mea care a decedat avea niste actiuni cum se dadeau pe timpul revolutiei la o firma. Doar ca nu ... (vezi toată discuția)
Dividende mantescusabe mantescusabe Nu am mai ridicat dividentele din anul 1998 ce se intampla cu ele unde se duc raman in cont sau le preia actionarul astept raspus urgent, multumesc.Ele nu au ... (vezi toată discuția)