In concluzie ........ mai pot face ceva sa recuperez acei bani? Eu o apreciez ca fiin o plata nedatorata si consider ca administratia ar trebui sa restituie acei bani.
Daca ma puteti ajuta si cu ce fel de actiune? In pretentii?
Am citit dispozitiile art. 20, 50, 51 din lege.
Apreciez ca fiind o plata nedatorata facuta fata de asociatia de proprietari.
Avand in vedere ca eu am preluat apartamentul liber de orice fel de sarcini.
Am cumparat un apartament de la banca, executat silit in luna mai 2013. Executorul mi-a comunicat ca acesta este liber de sarcini conf. art. 518 CPC.
Ulterior am aflat ca fostul proprietar are datorii la intretinere de 6800 lei.
In luna august am gasit sa vand apartamentul si am solicit administratiei o adeverinta cu datoriile fostului proprietar fata de asociatie.
Acestia mi-au comunicat ca acesta datoreaza suma de 6800 lei si ca acestia s-au judecat cu fostul proprietar si ca este intocmit si un dosar de executare la un executor din oras.
Am solicitat acestora sa-mi elibereze o adeverinta precum apartamentul are datoriile platite, aceasta adeverinta fiindu-mi necesara la notar in vederea vanzarii apartamentului.
Acestia mi-a comunicat ca nu imi elibereaza pana nu achit datoria fostului proprietar.
Administratorul vine cu o lege 230/2007 art 20. care trateaza o situatie de instrainare a imobilelor.
Am preferat sa achit datoria fostului proprietar ca sa pot vinde apartamentul.
Mentionez ca executorul nu au inscris somatia de plata in cartea funciara.
Ma puteti ajuta va rog cum pot recupera suma platita in numele fostului proprietar? Ma pot indrepta impotriva asociatiei cu actiune in pretentii?
Problema este ca ei nu au primit sentinta si nu stiu cum a motivat instanta. toti martorii au avut aceeasi declaratie.
"Inc. a venit la partea vatamata cu care se vizita frecvent, si-a luat sotia de la acesta dupa ce i-a dat 2 palme p. vat fiindca era gelos pe acesta si a dus-o acasa. Dupa 5 minute s-a intors la acesta sa discute cu el iar acesta nu i-am mai dat drumu la usa. Problema e acum ce sa faca la Politie. Cum dovedeste Parchetul/Instanta marturia mincinoasa? Cum sa se apere acestia la Pol/Parchet/Instanta?
Salut am si o speta. Un individ a fost trimis in judecata pentru violare de domiciliu art. 192 al 1, 2 CPP. Martorii audiati, p vat. au spus la politie ca l-au vazut intrand in curtea lor cu un cutit. In fata instantei si-au modificat declaratiile spunand ca in fapt sunt prieteni de familie si se viziteaza reciproc si ca acesta nu a avut un cutit ci doar o punga sau poate un ziar. A fost condamnat la 4 luni cu suspendare. Ulterior au fost chemati toti la politie pentru marturie mincinoasa. Cum sa procedeze mai departe? Sa nu dea declaratii la Politie, sa le mentina pe cele din fata Instantei?
A lucrat pana pe 15 decembrie la o societate. In ianuanie a schimbat firma, a semnat un contract pe o perioda determinata de 3 luni(proba). A ramas insarcinata si din corectitudine a considerat ca e bine sa anunte firma. Acestia au prelungit perioada de proba pana la 31 august din 3 in 3 luni.
In luna decembrie 2010 a lucrat pana pe data de 15 dupa care contracul a incetat. In 10 ianuarie 2011 s-a angajat la societatea unde lucreaza si acum.
Pot fi considerate ca luna intreaga in calculul celor 12 luni conf. art. 4 OUG 111/2010? Ar putea fi vreo problema?