avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate zsidi79

Activitate zsidi79

Daca poate cineva sa ma ajute care sunt actele normative referitoare la:
Cssm ; medicina muncii ; obligatiile angajatorilor si medicilor de medicina muncii in cazul in care se lucreaza cu substante nocive ; ITM (obligatii etc.);
Multumesc.
Discuție Caldura
Imi poate cineva spune acte normative in care sunt prevazute obligatiile angajatorilor atata timp cat este canicula?
Sunt foarte multe criterii prin care puteti sa alegeti intre ei.
O intrebare:
De ce exact de liderul de sindicat doriti sa "scapati"?
M-ar interesa si pe mine care este actul normativ in care sunt precizate aceste transe.
Răspuns la discuția lider sindicat
Aceste lucruri incercati sa le scoateti in evidenta in fata salariatilor si ei ii vor schimba din functie.

Membrii decid ce se intampla in cadrul organizatiei si nu patronul.
Care este este diferenta intre politica de personal si politica de resurse umane?

Daca nu stiti de la sine n-are sens discutia pe aceasta tema.Dar in privat va pot explica daca totusi doriti.
Nu aveti de unde sa cunoasteti toate raspunsurile mele avand in vedere ca sunteti "boboc " pe forum, dar le puteti gasi.

Nu tine neaparat de subiect dar inainte sa scriu mesajul am luat initiativa si m-am uitat.In unele lucruri aveti perfecta dreptate in altele din perspectiva mea nu.Faptul ca ma faceti "boboc" imi da posibilitatea sa va incadrez intr-un anumit grad de inteligenta si cultura.
Răspuns la discuția lider sindicat
pneagu a scris:

@zsidi79, aveti dreptate in privinta timpului aferent problemelor sindicale, este de pana la 40 ore. Nu a fost intentionat, si-mi cer scuze, dovada faptul ca am dat si art. din lege pe care si dv. l-ati citat..
Pentru restul aprecierilor, cunosc foarte bine ce inseamna activitate sindicala si rolul acesteia intr-o firma, rol constructiv, fara "jegmaneala", in interesul firmei si al salariatilor, asa ca nu sunt de acord cu afirmatia "interpretati multe lucruri gresit si dati sfaturi patronilor cum sa jecmaneasca pe altii".


Multe raspunsuri pe care le-ati dat au avut tenta(sau mi s-au parut mie doar) ca purtati o politica de personal si nu de resurse umane.Banuiesc ca stiti despre ce vorbesc.Esentialul este ca atata timp cat sindicatele si patronatele se lupta intre ele guvernul face cu ei,cu noi ce vrea introduce taxe,legi in mod neechitabil. Ar trebui sa fim aliati si sa ne gandim in asa fel sa profitam pe termen lung de unele lucruri si sa nu mai traim de pe azi pe maine.Daca am inteles ceva gresit imi cer scuze.
Catre daxela :
Aveti dreptate multi devin "lideri" ca sa aibe niste privilegii fara ca apoi sa se mai implice in treburi sindicale sau unde ar trebui sa se implice.Cunosc acest fenomen.Aceste lucruri incercati sa le scoateti in evidenta in fata salariatilor si ei ii vor schimba din functie.Referitor la control nimeni nu are drept de control asupra sindicatelor numai in cazul in care au actvitati economice.E prevazut in legea sindicatelor.Alte intrebari daca aveti trimiteti mail.
Diurna trebuie sa fie prevazuta in CCM sau regulamentul intern indiferent ca primesc masa/cazare in mod normal trebuie sa primeasca si bani de cheltuiala evident mai putin decat ar primi fara masa,dar acesta in mod normal constituie un fel de spor.
Răspuns la discuția lider sindicat
In atentia d-nului consultant resurse umane Pneagu incercati sa priviti toate aspectele in legatura cu dreptul muncii din latura obiectiva si nu subiectiva interpretati multe lucruri gresit si dati sfaturi patronilor cum sa jecmaneasca pe altii.
Art. 35 din legea sindicatelor suna asa
(1) Membrii alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucreaza nemijlocit in unitate in calitate de salariati, au dreptul la reducerea programului lunar cu 3-5 zile pentru activitati sindicale, fara afectarea drepturilor salariale.
(2) Numarul de zile cumulate pe an si numarul celor care pot beneficia de acestea se stabilesc prin contractul colectiv de munca.
In atentia daxela liderul de sindicat poate concediat intradevar cu respectarea normelor in vigoare(CM art 60 alin.1 lit h; art 61-64;art 263-268).Cat despre obligatiile de sustinere financiara acesta trebuie sa fie sau de comun acord patron-sindicat in limita posibilitatilor financiare sau trebuie sa fie prevazut in CCM la nivel de unitate respectiv CCM la nivel de ramura.
Răspuns la discuția modificare loc munca
Mare atentie Codul muncii Art. 41.. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna
Deci actul aditional intocmit pe aceste criterii devine un nou contract intre salariat si nu un act subsecvent cum sunt actele aditionale de obicei