avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate adelanegrila

Activitate adelanegrila

Răspuns la discuția imobilizari
va multumesc mult pentru lamuriri, va doresc o zi buna
Discuție imobilizari
Buna ziua, am si eu o intrebare;

Societatea X care detine 99% din actiunile societatii Y , are inchiriate de la societatea Y mai multe cladiri unde isi desfasoara activitatea. Acum a investit o suma de bani pentru renovarea acestor cladiri , care sunt in patrimoniul societatii Y.
Intrebarea mea este suma investita ( materiale de constructii) se inregistreaza pe 6021 ? sau mareste valoarea cladirilor. Daca mareste valoarea cum se fac inregistrarile?. Va multumesc.
Mentionez ca in contractul de inchiriere este specificat numai ca societatea X are obligatia sa intretina aceste cladiri.
Buna ziua,
va rog daca ma poate ajuta cineva la utmatoarea intrebare

Daca vinzi un autoturism cu valoarea de 10.000 lei iar valoarea amortizarii a fost de 8.000 lei,in momentul vanzarii, care sume intra la calculul impozitului pe profit.
va multumesc
buna ziua,
Am si eu o intrebare , un contract de neconcurenta intra la impozitare cu OUG 82 /2010 ( adica pe langa cei 16% se plateste si pensia de 10.5 si somajul de 0.5) sau in continuare se plateste doar impozitul de 16% , va multumesc
Discuție omf 1880/2005
Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca omf 1880/2005 privind recuperarea de tva la ONG pentru reamenajare constructie mai este de actualitate.
Va multumesc
Discuție ord 82/2010
Buna ziua, vreau si eu o confirmare la aceasta ord.82.daca am un PFA in sistem real si sunt si salariat platesc impozitul si CASS exact cum era inainte de 01.07.2010?
Discuție tichete de masa
Buna ziua, am si eu o intrebare.
Pentru tichetele de masa acordate angajatilor trebuie sa fie trecute in statul de plata la venitul impozabil si sa fie impozitate odata cu salariul? sau se pot trece in declaratia 100 la alte venituri si sa plateasca societatea impozitul aferent?
Va multumesc
Buna dimineata,
Am si eu o intrebare:
O soc. com. care in anul 2009 a fost microintreprindere si la 31.12.2009 a fost pe pierdere, in anul 2010 devine automat platitoare de impozit pe profit si la 30.06.2010 este pe profit , intrebarea mea este acum la calculul impozitului am voie sa scad pierderea din 117?

O zi buna tuturor
Răspuns la discuția servicii intracomunitare
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns
Buna ziua, o societate din romania inregistrata ca platitoare de tva, presteaza servicii de traducere pentru o societate din irlanda la fel platitoare de tva.
Factura o emitem fara tva si voi inregistra suma in dec.390.
Intrebarea mea este cum se fac inregistrarile contabile, sum aceasta forma:
Daca serviciu este in valoare de 100 lei, este corecta aceasta inregistrare?
411 - 704 100 lei
4426 - 4427 19 lei

si a doua intrebare aceasta suma se declara si in declaratia 300?

Va multumesc