avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobilizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobilizari

Buna ziua, am si eu o intrebare;

Societatea X care detine 99% din actiunile societatii Y , are inchiriate de la societatea Y mai multe cladiri unde isi desfasoara activitatea. Acum a investit o suma de bani pentru renovarea acestor cladiri , care sunt in patrimoniul societatii Y.
Intrebarea mea este suma investita ( materiale de constructii) se inregistreaza pe 6021 ? sau mareste valoarea cladirilor. Daca mareste valoarea cum se fac inregistrarile?. Va multumesc.
Mentionez ca in contractul de inchiriere este specificat numai ca societatea X are obligatia sa intretina aceste cladiri.
Cel mai recent răspuns: adelanegrila , utilizator 14:56, 4 Decembrie 2011
Renovarea efectuata nu mareste valoarea mijlocului fix ci intra pe cheltuielile firmei X. Daca valoarea este foarte mare se poate repartiza pe intreaga durata a contractului de inchiriere.
va multumesc mult pentru lamuriri, va doresc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare spatiu emaio emaio Buna ziua. Lucrez la o societate care a renovat de curand spatial comercial unde isi desfasoara activitatea. Jumatate din spatiu este inchiriat, iar jumatate ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Devenire proprietar in contul unei cesiuni NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea problema: Societatea X are o datorie,(inregistrata in contul 462 credit), la ... (vezi toată discuția)