Buna ziua. Lucrez la o societate care a renovat de curand spatial comercial unde isi desfasoara activitatea. Jumatate din spatiu este inchiriat, iar jumatate este proprietatea administratorului.
Pentru aceasta renovare au fost cumparate toate materialele necesare de catre firma noastra. Au fost inlocuite parchetul, gresia,usa termopan de la intrare, iar in locul tapetului a fost facuta o zugraveala stucco. Pentru toate aceste lucrari de inlocuire a parchetului, faiantei, usii si pentru zugraveala au fost angajate firme de specialitate cu care am facut contracte. Am primit facturi, cu devize si procese verbale de receptive.
Materialele cumparate pentru renovare le-am inregistrat astfel
3021=401
si concomitent
6021=3021
iat facturile cu lucrarile realizate
611=401
Dar corect mi se pare
471=401
si concomitent
611=471
problema este ca nu stiu pe ce perioada sa repartizez aceste cheltuieli, deoarece spatial care este inchiriat nu are o perioada determinata de inchiriere
#-o
Si doriti sa decontati pe firma toate aceste cheltuieli facute pentru modernizarea intregului imobil, chiar daca pentru firma e alocata doar o parte din el? Nu e in regula. Chiar daca nu e contractul incheiat pe perioada fixa, se calculeaza amortizarea pe durata normala de functionare a mijlocului fix.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg din raspunsul dumneavoastra ca pentru partea de spatiu propriu inregistrarile contabile de mai sus sunt corecte, dar pentru parter de spatiu inchiriata trec pe investitii?
Avans lucrare
*ivonne*
buna ziua !
am urmatoarele situatii la care va rog sa ma ajutati daca se poate cu inregistrarile contabile:
1. am facturat un \"avans lucrare electrica\" in ... (vezi toată discuția)