avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate bala

Activitate bala

Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred mai mult pentru mine).
1. M-am casatorit, am facut un copil, etc... #-o (nu vreau sa insult doamnele, ca stiu ca mai sunt - putine, adevarat - dar mai sunt...);
2. Am fost ok ca si familie, pana cand afacerile mele nu prea au mai mers si cealalta jumatate a decis subit sa plece de acasa (o luna de zile cel putin), sub pretextul ca nu se mai simte protejata, ca apoi sa imi spuna ca nu o mai inteleg etc...
3. Dupa aceasta luna am aflat in realitate ca statea cu altcineva (caruia ai mergeau afacerile) iar la mine veneau decat reprosuri si ura...
4. Am inceput usor-usor sa imi revin, asa ca sotia s-a intors si acum ai pare rau.
5. Nu sunt genul de om care sa bea, nu am baut nici nu o voi face. Nu am fost violent, mereu ascultator, am incercat sa sprijin familia cu tot ce am putut. Cat timp am avut, am donat pe toate partile sa sprijin atat familia mea cat si pe a ei. Incepand de la lucruri de baza in casa (de la gatit, curat, etc) pana la lucruri mai mari (business-uri pana au mers, job-ul pana a mers - am avut amandoua la un anumit moment) am facut totul pentru ea.
6. In timp ce eu sufeream in casa singur (ea fiind plecata la altul), ea iesea in oras si culmea prostiei, mi-a trimis poze! (nici nu stiu cum sa interpretez asta).
7. Persoana la care a stat a divortat de sotie si pe cererea de divort, sotia aluia a trecut-o pe nevasta-mea ca fiind iubita lui (lucru aflat accidental dar cu mare dificultate) moment in care la mine s-a cam rupt ceva...

Dupa ce au crapat business-urile mele (pentru ca economia, pentru ca oamenii, pentru ca... asa e viata) subit nu am mai fost bun de nimic. Acum incerc sa imi revin si sa imi pun afacerea pe picioare, insa in acelasi timp, sotia ar cam vrea sa ne impacam din cate vad si subit a inceput sa revina la sentimente de iubire eterna (pe care nu le mai cred insa in acest moment).
Intrebari:
1. Sotia poate sa ceara ea divort din cauza ca mi-au cazut afacerile si nu am putut gasi un job? (am dovezi ca am cautat zilnic, zi si noapte, nu am stat degeaba, am cautat non stop ceva)
2. In conditiile in care ea a plecat de acasa o luna de zile (am dovezi, oricat de stupid ar suna... furnizate chiar de ea) ce as putea sa fac? Ea ma acuza ca nu am mai inteles-o, desi am tone de mesaje in care o rog sa discutam si sa reonciliem problemele interne (insa am ajuns la capatul rabdarilor, cred ca acum nu mai pot eu pentru ca simt ca am fost calcat in picioare prea mult si ma simt efectiv tarat in noroi) si ca avem "gandire diferita" din cauza ca nu am acceptat ce a facut.
2.1. Daca pana imi pun business-ul pe picioare si imi gasesc un job nu pot plati efectiv pensia alimentara a copilului, este adevarat ca risc inchisoarea?
2.2. Ce as putea sa fac in aceste conditii?
Si 3 (mai mult ca un sondaj non-avocatesc): ar avea sens sa incerc reconcilierea cu o astfel de persoana?
Salutare,

Vin cu urmatoarea intrebare:

Daca mi-am depus o cerere de incetare CIM cu acordul partilor, mai pot depune cerere de demisie unilaterala?
Angajatorul nu mi-a dat un raspuns daca a acceptat cererea de incetare CIM cu acordul partilor. Insa din motive obiective si pentru ca am inteles ca este diferenta intre cele doua (mai exact, la cerere demisie cu acordul partilor, daca angajatorul nu mi-a dat raspuns, practic nu are nicio validitate si pentru ca angajatorul este tentat sa imi creeze probleme ca nu prea doreste sa ma lase sa plec).
Aditional, as dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca am depus cererea de ceva timp deja pentru incetare CIM cu acordul partilor (cred ca sunt deja 10 zile) si nu a raspuns la cerere (fiind inregistrata cu numar si semnata de cel putin doua persoane din firma, dar nu de presedintele firmei), pot sa consider ca s-a luat act de cerere?
2. Daca am depus cerere de incetare CIM, angajatorul poate sa imi faca zile fripte la locul de munca?
3. Ce se intampla daca angajatorul nu imi mai da intentionat de lucru si imi tot repeta, ca oricand vreau, pot sa plec? (este clar ca nu plec de la locul de munca, am totusi un IQ producator de limbaj articulat).X-(


Multumesc,
B.
Multumesc pentru mesaje. Am vorbit cu un avocat pentru actionarea in judecata insa din cate am inteles s-a pornit o adevarata actiune impotriva soferilor pe baza ultimelor intamplari. La mine nu era nici macar verde inainte de a ma afla in dreptul trecerii/inainte de trecere, s-a pus verde dupa ce eram deja trecut de trecere jumatate. Am fost sfatuit ca ar fi mai util sa stau pieton 30 de zile deoarece statu pe nedrept roman =D> este in mare disperare pentru o campanie de PR/cascavalizare disperata X-( si cu/si fara martori procesul fiind pierdut din start... chiar daca am teoretic dreptate, nu voi castiga, sau cel putin asa mi-a zis domnu` avocat
Ziua Buna,
Problema este cam asa:
1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi incep deplasarea catre Piata Victoriei;
2. Ajung in dreptul trecerii de pietoni de pe bd. Kiseleff, moment in care se pune verde pentru pietoni la semafor, eu eram cu jumate de masina deja trecut de trecerea de pietoni (deci sa opresc nici o sansa, desi aveam o viteza redusa datorita trecerii prin intersectie foarte aglomerata, data fiind ora intamplarii si anume 7 seara in mijlocul saptamanii, deci alte inca 20 de masini in aceeasi situatie ca si mine), imi continui drumul; B-)
3. In spate 2 echipaje de politie, pe motocicleta, ma opresc pe undeva pe la jumatatea bulevardului, tras pe dreapta de un individ din echipajul de 2 motociclete.
4. Motivul: NEACORDARE DE PRIORITATE....X-(
5. Efect: 30 de zile suspendare carnet si amenda. :((
Mentionam totusi ca: atunci cand am ajuns in dreptul trecerii de pietoni de pe intrarea pe kiseleff, spre Piata Victoriei, ERA ROSU PENTRU PIETONI, verde s-a pus cand eu si alti 20 de indivizi deja eram pe trecere sau in cazul meu jumatate trecut de trecerea de pietoni. DOAR EU am fost tras pe dreapta din multimea de masini, fara sa mi se explice decat ca trebuia sa opresc la trecere si sunt oprit pentru neacordare de prioritate pentru pietoni aflati in traversare la culoarea verde a semaforului (care nici verde nu era, caci asta inseamna ca am trecut pe rosu la semafor, dar NU am fost oprit pentru trecere pe culoare rosie a semaforului). #-o Pietonii NU se aflau in traversare stateau asteptand verde pentru pietoni JOS (unul din motivele invocate de acordare prioritate, desi pietonu astepta culoare verde a semaforului) de pe trotoar, fara macar unu sa schiteze ca incepe traversarea, culoarea verde pentru pietoni s-a pus in momentul in care fizic nu aveam cum sa opresc (se intelege de ce, datorita fizicii newtoniene). Teoretic as avea martori sa prezint la reclamatie in instanta, problema mea este daca chiar se merita, referitor la timpul consumat... la asta adaug si cateva mentiuni ale tovarasului referitoare la salariul lui ca nu i-l creste nimeni, nu primeste prime etc... trebuia sa il inregistrez, sa il pun pe youtube, era o chestie interesanta pentru aceasta tara amarata. Se poate face ceva? Cum si unde pot depune contestatia si cam ce sanse de castig am in aceste conditii? Din nefericire am mentionat procesul verbal de constatare, cu mentiunea fara martori in masina, insa prietenul care era in spatele meu era in masina personala.