avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-sau ceva de genul...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-sau ceva de genul...

Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred mai mult pentru mine).
1. M-am casatorit, am facut un copil, etc... #-o (nu vreau sa insult doamnele, ca stiu ca mai sunt - putine, adevarat - dar mai sunt...);
2. Am fost ok ca si familie, pana cand afacerile mele nu prea au mai mers si cealalta jumatate a decis subit sa plece de acasa (o luna de zile cel putin), sub pretextul ca nu se mai simte protejata, ca apoi sa imi spuna ca nu o mai inteleg etc...
3. Dupa aceasta luna am aflat in realitate ca statea cu altcineva (caruia ai mergeau afacerile) iar la mine veneau decat reprosuri si ura...
4. Am inceput usor-usor sa imi revin, asa ca sotia s-a intors si acum ai pare rau.
5. Nu sunt genul de om care sa bea, nu am baut nici nu o voi face. Nu am fost violent, mereu ascultator, am incercat sa sprijin familia cu tot ce am putut. Cat timp am avut, am donat pe toate partile sa sprijin atat familia mea cat si pe a ei. Incepand de la lucruri de baza in casa (de la gatit, curat, etc) pana la lucruri mai mari (business-uri pana au mers, job-ul pana a mers - am avut amandoua la un anumit moment) am facut totul pentru ea.
6. In timp ce eu sufeream in casa singur (ea fiind plecata la altul), ea iesea in oras si culmea prostiei, mi-a trimis poze! (nici nu stiu cum sa interpretez asta).
7. Persoana la care a stat a divortat de sotie si pe cererea de divort, sotia aluia a trecut-o pe nevasta-mea ca fiind iubita lui (lucru aflat accidental dar cu mare dificultate) moment in care la mine s-a cam rupt ceva...

Dupa ce au crapat business-urile mele (pentru ca economia, pentru ca oamenii, pentru ca... asa e viata) subit nu am mai fost bun de nimic. Acum incerc sa imi revin si sa imi pun afacerea pe picioare, insa in acelasi timp, sotia ar cam vrea sa ne impacam din cate vad si subit a inceput sa revina la sentimente de iubire eterna (pe care nu le mai cred insa in acest moment).
Intrebari:
1. Sotia poate sa ceara ea divort din cauza ca mi-au cazut afacerile si nu am putut gasi un job? (am dovezi ca am cautat zilnic, zi si noapte, nu am stat degeaba, am cautat non stop ceva)
2. In conditiile in care ea a plecat de acasa o luna de zile (am dovezi, oricat de stupid ar suna... furnizate chiar de ea) ce as putea sa fac? Ea ma acuza ca nu am mai inteles-o, desi am tone de mesaje in care o rog sa discutam si sa reonciliem problemele interne (insa am ajuns la capatul rabdarilor, cred ca acum nu mai pot eu pentru ca simt ca am fost calcat in picioare prea mult si ma simt efectiv tarat in noroi) si ca avem "gandire diferita" din cauza ca nu am acceptat ce a facut.
2.1. Daca pana imi pun business-ul pe picioare si imi gasesc un job nu pot plati efectiv pensia alimentara a copilului, este adevarat ca risc inchisoarea?
2.2. Ce as putea sa fac in aceste conditii?
Si 3 (mai mult ca un sondaj non-avocatesc): ar avea sens sa incerc reconcilierea cu o astfel de persoana?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:36, 23 Noiembrie 2015
Problemele sentimentale nu o sa le poata rezolva niciun avocat, indiferent cat de pregatit ar fi pt ca nu asta e domeniul lui.

Dvs sunteti cel care veti hotarari daca mai aveti sentimente si resurse pt a continua relatia, stiut fiind ca e nevoie de 2 pt ca o casatorie sa fuctioneze. Apoi este si copilul la care tb sa va ganditi, desi vad ca puneti accentul mai mult pe business ul dvs. Ar trebui sa stiti ca nu totul se reduce la bani...

In fine, daca nu mai doriti continuarea casatoriei aveti la dispozitie divortul de comun acord la notar sau in instanta, ori divortul din culpa in instanta. Puteti introduce dvs actiunea si solicita desfacerea casatorei din culpa sotiei adulterine, ori poate sotia introduce actiune din culpa dvs pt ca nu o mai sprijiniti, intelege, iubiti etc....indiferent cine face primul pas cel mai probabil culpa va fi comuna.
1.Soţia poate cere divorţ pentru orice motiv, uşor de găsit (nepotrivire de caracter sau pentru neînţelegeri), nu pentru că nu lucraţi
2.Neînţelegerile dintre Dvs. sunt chiar un motiv de divorţ.Sunteţi singurul în măsură să vă gestionaţi relaţia
2.1.Nu
2.2. ?
3. "Ciorba reincalzita, nu mai are acelasi gust" şi "Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Dumneavoastră ştiţi dacă mai este dragoste; dacă răspunsul e "Da", poate ciorba reîncălzită să aibă un gust chiar mai plăcut ;)
... si e la fel de greu de dat raspunsul la ultima intrebare.

Ca avocat, intâlnesti in practică variate feluri de oameni:

Unii divorteaza curat/împacat. Îi simti ca nu mai vor sa prelungeasca o casnicie dincolo de iubire (sau ce fi fost, fiindca acest cuvant poate semnifica altceva in acceptiunea fiecaruia)

Alţii se despart de "jumatatea lor" ca si cum li s-ar executa silit vreun ... bun, asupra căruia se socoteau stăpâni de drept, deşi nu mai dădeau demult 2 bani pe celălalt. Şi printre aceştia sunt şi unii care se comportă la divorţ...de te întrebi dacă au dat vreodată, dacă au cheltuit vreodata vreun sentiment pe "jumătatea lor".

Alţii s-au adunat mai fericit după ce au divorţat...

1. asemenea motiv s-ar întoarce împotriva ei.
2.1 - nu

Mai bine decât dvs. nu ştie nimeni ce e de făcut. Chiar şi un psiholog (dacă nu-i venit cu pluta în profesie) nu v-ar spune, ci v-ar ajuta sa descoperiti ...ceea ce ştiţi deja.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
romascanu, moderator
Depinde de intensitatea semtimentelor dvs., fata de sotie .. daca acestea mai exista sau nu, binenteles..
din punctul meu de vedere , a gresi e omeneste , poate ca nici dvs nu ati fost perfect.

conform noului cod civil, custodia minorului se exercita in comun de catre ambii parinti. divort puteti cere si dvs., nu neaparat sotia, daca va hotarati in acest sens. ca motiv de divort sotia nu poate invoca faptul ca nu aveti momentan un loc de munca.
dvs puteti invoca ca motiv, relatia extraconjugala a sotiei ..

sigur ca viata in doi e dificila #-o dar sunt si momente frumoase :)
Incercati si solutia medierii, daca nu sunteti hotarat sa divortati.

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Contract intre soti privind bunurile gratzi2008 gratzi2008 Buna ziua am si eu o intrebare,daca poate cineva sa ma ajute,eu si sotul meu am fost certati urma sa bagam divortul dar ne-am impacat acum el vrea sa faca un ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor. mă aflu într-o situație nu prea fericită. ... LauraT.. LauraT.. Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă ... (vezi toată discuția)