gratzi2008 a scris:
sa nu beneficiez de nimic din ce are
S-a inteleg gresit de antecesori mei in raspunsuri (Nu ea ci el vrea), Eu cred ca ea nu vrea ca sotiul faca declaratia aia, dar sotul vrea sa renunt in cazul aia. Este o cesionare -donatia mai bine- condicionata de bonuri sotiului sau cota parte ai sale, la cerere de oricine dintre sotii de o actiunea de divortul, din orice cauza, si asta in opinia mea este o conditia nelegala. Este cumva o donatia conditionala, dar daca baga divortul ea fara cauza ce se intampla?. Nu e pozibil acest lucru.
In primul rand donatiune intre vii pentru bonuri viitoare este revocabila. Daca sunt bonuri actuale este posibil. Dar Arts. 822 si 823 Codul civil declar "Este asemenea nula, daca s-a facut sub conditia de a se satisface datorii sau sarcini care nu existau la epoca donatiunii sau care nu erau aratate in actul de donatiune""Donatiunea intre vii se revoca, pentru neindeplinirea conditiilor cu care s-a facut, pentru ingratitudine si pentru nastere de copii in urma donatiunii".
Cu tot vorbiti cu notar sa vad daca este o calea pentru ca in orice caz trebuie sa fie donatia notariata. Eu nu vad posibilitatea.