avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intre soti privind bunurile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intre soti privind bunurile

Buna ziua am si eu o intrebare,daca poate cineva sa ma ajute,eu si sotul meu am fost certati urma sa bagam divortul dar ne-am impacat acum el vrea sa faca un act ceva daca este posibil ca in momentul in care daca cumva nu ne intelegem si bagam divortul sa nu beneficiez de nimic din ce are, nici nu mi-ar sta in caracter sa fac asa ceva dar asta e dorinta lui ce putem sa facem sa nu bagam divortul va rog din suflet sa ma autati ca nu as vrea sa bagam divortul ca avem si un copil va rog,va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 22:25, 7 Decembrie 2010
Daca nu mai exista nici un fel de legatura .sentimente, dragoste si iubire intre dmv si sotul , nu inteleg de ce va mai chinuiti sa stati in relatia asta doar de dragul copilului.Nu inteleg de ce trebuie sa existe acel act de care dmv trebuie sa renuntati la tot , chiar nu inteleg...daca tot va bucurati de viata bucurativa pe deplin , totul se imparte la doi in viata ..bucurii si necazuri.Ganditiva bine la ce veti face...
În caz de divorţ urmat de partaj oricum nu o să luaţi nimic din bunurile lui proprii. Dar veţi avea dreptul la ce aţi dobândit în timpul căsătoriei ca bunuri comune.
Păi şi dacă până la urmă nu reuşiţi să vă înţelegeţi şi nici nu vreţi nimic, unde vă duceţi cu copilul, cum vă descurcaţi?
Pe de altă parte dacă doar actul ăsta e singurul lucru care îl mai leagă de dumneavoastră.... mai bine lipsă. Îmi pare rău, :( e delicată situaţia dar...
Buna seara Doamna.

Cu siguranta veti spune ca sunt dura.Nu doamna,nu sunt dura,dar nu este de inteles ce fel de casnicie este asta,ce fel de cuplu constituiti ,ce fel de dragoste ( sau-si )iubire este intre dvs.???.

De ce va agatati de acest barbat ( sot ),nu intelegeti ca nu mai aveti nimic in comun?.Atit de mult il iubiti ?.
Asta nu mai este iubire....se numeste altfel...dar nu vreau sa va supar si mai mult.
Copilul este o motivatie ,de a fi cu barbatul( sotul ) dvs.Nu-i faceti deloc bine copilului raminind in aceasta ,casnicie,.

Contract ?...doamna,dumneata ai demnitate ?
gratzi2008 a scris:

sa nu beneficiez de nimic din ce are

S-a inteleg gresit de antecesori mei in raspunsuri (Nu ea ci el vrea), Eu cred ca ea nu vrea ca sotiul faca declaratia aia, dar sotul vrea sa renunt in cazul aia. Este o cesionare -donatia mai bine- condicionata de bonuri sotiului sau cota parte ai sale, la cerere de oricine dintre sotii de o actiunea de divortul, din orice cauza, si asta in opinia mea este o conditia nelegala. Este cumva o donatia conditionala, dar daca baga divortul ea fara cauza ce se intampla?. Nu e pozibil acest lucru.
In primul rand donatiune intre vii pentru bonuri viitoare este revocabila. Daca sunt bonuri actuale este posibil. Dar Arts. 822 si 823 Codul civil declar "Este asemenea nula, daca s-a facut sub conditia de a se satisface datorii sau sarcini care nu existau la epoca donatiunii sau care nu erau aratate in actul de donatiune""Donatiunea intre vii se revoca, pentru neindeplinirea conditiilor cu care s-a facut, pentru ingratitudine si pentru nastere de copii in urma donatiunii".
Cu tot vorbiti cu notar sa vad daca este o calea pentru ca in orice caz trebuie sa fie donatia notariata. Eu nu vad posibilitatea.
alvarolipo a scris:

gratzi2008 a scris:

sa nu beneficiez de nimic din ce are

S-a inteleg gresit de antecesori mei in raspunsuri (Nu ea ci el vrea), Eu cred ca ea nu vrea ca sotiul faca declaratia aia, dar sotul vrea sa renunt in cazul aia.

Am inteles perfect DomnuleAlvarolipo.
Sotul ii cere sotiei sa semneze " un contract,prin care sotia sa renunte la toate bunurile.......
Sunt femeie,( natural sa fiu de partea,femeilor ) dar nu accept sa vad cum se lasa calcata in picioare .Cu greu ma abtin sa nu-i spun cum este vazuta de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie intre soti smn smn Buna ziua, Am o problema si sper sa ma ajutati: Am divortat in ian 2006, am deschis partaj pentru apartament si masina tot in ian 2006. Am primit prin ... (vezi toată discuția)
Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Donatiune intre vii Oana Gabriela Oana Gabriela Am primit teren in 2004 de la sora mea, pe baza de donatie simpla, fara sarcina iar la momentul semnarii actului de donatie ea avea un copil nascut de 4 luni. ... (vezi toată discuția)