avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatiune intre vii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatiune intre vii

Am primit teren in 2004 de la sora mea, pe baza de donatie simpla, fara sarcina iar la momentul semnarii actului de donatie ea avea un copil nascut de 4 luni. Donatiunea poate fi revocata si unde gasesc reglementarea pentru subvenienta de copii care se refera la primul copil nu si la altii dupa donatiune. In actul de donatie este mentionata si acceptarea mea precum si intabularea a fost facuta pe acest teren.
...revocare intervine doar in cazul in care la momentul donatiei donatorul nu avea copii nu si in cazul in care se nasc ulterior alti copii...Art. 836 c civil rom.

Orice donatiuni prin acte intre vii facute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti in timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni si sub orice titlu s-ar fi facut, fie chiar donatiunea mutuala sau remuneratorie, fie in fine donatiunea in favoarea maritagiului facuta sotiilor de oricare alta persoana, afara de ascendentii lor, sint revocate de drept, daca donatorul, in urma donatiunii, dobindeste un copil legitim, un postum, sau chiar cind a legitimat pe un copil natural, prin maritagiu subsecvent.
art. 836 C.civ., revocarea pentru survenienta de copil.
Conditia este ca donatorul sa nu fi avut copil sau alt descendent in viata sau chiar un copil conceput in momentul incheierii contractului.
Revocarea nu mai poate avea loc intrucat donatorul avea deja copil la momentul donatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie aissela aissela buna ziua, am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda... daca fiul doneaza un teren tatalui si se casatoreste ( fiul), donatia devine nula?daca ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie ContSters275324 ContSters275324 Buna ziua! In 1991 am cumparat un apartament pe care l-am donat in 1994 mamei mele. Nu am pus clauze in donatie.Pot intoarce apartamentul pe numele meu si sa ... (vezi toată discuția)
Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)