Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred mai mult pentru mine).
1. M-am casatorit, am facut un copil, etc... #-o (nu vreau sa insult doamnele, ca stiu ca mai sunt - putine, adevarat - dar mai sunt...);
2. Am fost ok ca si familie, pana cand afacerile mele nu prea au mai mers si cealalta jumatate a decis subit sa plece de acasa (o luna de zile cel putin), sub pretextul ca nu se mai simte protejata, ca apoi sa imi spuna ca nu o mai inteleg etc...
3. Dupa aceasta luna am aflat in realitate ca statea cu altcineva (caruia ai mergeau afacerile) iar la mine veneau decat reprosuri si ura...
4. Am inceput usor-usor sa imi revin, asa ca sotia s-a intors si acum ai pare rau.
5. Nu sunt genul de om care sa bea, nu am baut nici nu o voi face. Nu am fost violent, mereu ascultator, am incercat sa sprijin familia cu tot ce am putut. Cat timp am avut, am donat pe toate partile sa sprijin atat familia mea cat si pe a ei. Incepand de la lucruri de baza in casa (de la gatit, curat, etc) pana la lucruri mai mari (business-uri pana au mers, job-ul pana a mers - am avut amandoua la un anumit moment) am facut totul pentru ea.
6. In timp ce eu sufeream in casa singur (ea fiind plecata la altul), ea iesea in oras si culmea prostiei, mi-a trimis poze! (nici nu stiu cum sa interpretez asta).
7. Persoana la care a stat a divortat de sotie si pe cererea de divort, sotia aluia a trecut-o pe nevasta-mea ca fiind iubita lui (lucru aflat accidental dar cu mare dificultate) moment in care la mine s-a cam rupt ceva...
Dupa ce au crapat business-urile mele (pentru ca economia, pentru ca oamenii, pentru ca... asa e viata) subit nu am mai fost bun de nimic. Acum incerc sa imi revin si sa imi pun afacerea pe picioare, insa in acelasi timp, sotia ar cam vrea sa ne impacam din cate vad si subit a inceput sa revina la sentimente de iubire eterna (pe care nu le mai cred insa in acest moment).
Intrebari:
1. Sotia poate sa ceara ea divort din cauza ca mi-au cazut afacerile si nu am putut gasi un job? (am dovezi ca am cautat zilnic, zi si noapte, nu am stat degeaba, am cautat non stop ceva)
2. In conditiile in care ea a plecat de acasa o luna de zile (am dovezi, oricat de stupid ar suna... furnizate chiar de ea) ce as putea sa fac? Ea ma acuza ca nu am mai inteles-o, desi am tone de mesaje in care o rog sa discutam si sa reonciliem problemele interne (insa am ajuns la capatul rabdarilor, cred ca acum nu mai pot eu pentru ca simt ca am fost calcat in picioare prea mult si ma simt efectiv tarat in noroi) si ca avem "gandire diferita" din cauza ca nu am acceptat ce a facut.
2.1. Daca pana imi pun business-ul pe picioare si imi gasesc un job nu pot plati efectiv pensia alimentara a copilului, este adevarat ca risc inchisoarea?
2.2. Ce as putea sa fac in aceste conditii?
Si 3 (mai mult ca un sondaj non-avocatesc): ar avea sens sa incerc reconcilierea cu o astfel de persoana?
Concord in totul cu cele scrise de colega Romascanu. Ca avocat nimic , sau aproape nimic (daca ma refer la cauzele civile) nu este atat de urat ca divortul. Se pare ca divortul are darul de a scoate din oameni partea lor cea mai intunecata, si nimeni nu se priveaza in a o arata..din pacate in primul rand pentru copiii cuplului care sincer nu au nici o vina..dar..Depinde de dv ce veti face si cum veti actiona, dar nu uitati de copilul pe care il aveti, daca nu aveti un venit demonstrabil in acest moment, atunci instanta va calcula la salariul minim pe economie..poate ceva veti gasi totusi pentru propriul copil..;)
Mda... Desi cea mai importanta realizare a casniciei voastre...tumultuoase, nu pomeniti nimic de copil. De pilda, cine l-a ingrijit in timpul escapadei povestite.... Scuze, dar creati (cel putin mie) impresia unui barbat-tata complet deraiat de la valorile pe care ar fi trebuit sa le detineti cf acestui statut.
Intreb si eu ca altcineva pe aici: dar copilul, copilul, unde-i? Ce-i cu el? Mai stiti de el? Il mai vedeti? Mai intrenbati de el? El de dv.?
Pensia e de platit sau copilul de hranit. Pensia nu e o pedeapsa pentru dv., ci o nevoie a copilului. Puteti sa nu platiti pensie pe perioada cand copilul nu are nevoie de hrana, de haine, de scoala etc.
Indiferent ca meriota sau nu salvata casnicia, decid sotii. Fiecare separat. cauta adanc, in el sau in ea, fiecare si gaseste raspunsul. Raspunsul e la dv., noi nu-l putem ghici.