Daca mi-am depus o cerere de incetare CIM cu acordul partilor, mai pot depune cerere de demisie unilaterala?
Angajatorul nu mi-a dat un raspuns daca a acceptat cererea de incetare CIM cu acordul partilor. Insa din motive obiective si pentru ca am inteles ca este diferenta intre cele doua (mai exact, la cerere demisie cu acordul partilor, daca angajatorul nu mi-a dat raspuns, practic nu are nicio validitate si pentru ca angajatorul este tentat sa imi creeze probleme ca nu prea doreste sa ma lase sa plec).
Aditional, as dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca am depus cererea de ceva timp deja pentru incetare CIM cu acordul partilor (cred ca sunt deja 10 zile) si nu a raspuns la cerere (fiind inregistrata cu numar si semnata de cel putin doua persoane din firma, dar nu de presedintele firmei), pot sa consider ca s-a luat act de cerere?
2. Daca am depus cerere de incetare CIM, angajatorul poate sa imi faca zile fripte la locul de munca?
3. Ce se intampla daca angajatorul nu imi mai da intentionat de lucru si imi tot repeta, ca oricand vreau, pot sa plec? (este clar ca nu plec de la locul de munca, am totusi un IQ producator de limbaj articulat).X-(
1. Conform legii raspunsul il primiti in termen legal de 30-45 zile conform OG27/2002 cu privire la petitii sau a legii contenciosului administrativ ( 30 zile )
2. Daca ati solicitat incetare cu acordul partilor cu o anumita data, nu ati primit raspuns pana la data aceea, e logic ca ar fi posibil sa nu accepte. Reveniti cu solicitare scrisa la conducatorul unitatii si solicitati sa va dea un raspuns legal argumentat al eventualului refuz, in termen de....zile.
3. Daca nu va da, puteti sa introduceti si cerere de demisie, fara a mai fi obligat sa stati in preaviz, daca puteti demonstra ca angajatorul nu si-a respectat clauzele din contract sau a incalcat disciplina referitoare la sanatatea si securitatea in munca.
Zile fripte poate sa va faca oricum....
Daca intentionat nu va mai da de lucru, va face sicane la locul de munca si vrea sa va determine sa plecati, avem de-a face cu o hartuire psihica la locul de munca pt care puteti sa deschideti proces separat si cere daune morale.
Demisie
irinuk
Am hotarat sa renunt la actualul loc de munca dat fiind faptul ca ma mut din Bucuresti intr-o alta localitate unde ma asteapta un alt loc de munca. Am inaintat ... (vezi toată discuția)
Demisie
ContSters157480
Buna ziua,
Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)