avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate okdaniok

Activitate okdaniok

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la unitati.
In lege art.49/3a spune asa : "'Fiecare proprietar, membru al asocatiei, are dreptul la un vot pt. unitatea sa de proprietate imobiliara''.
Buna ziua.
Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari.
Prima intrebare.
Un proprietar membru al asociatiei de proprietari, care are un apartament, are o imputernicire a altui proprietar care are doua apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are proprietarul in adunarea generala?

A doua intrebare.
Sunt membru si proprietarul a 3 unitati de apartamente in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari.
Cate voturi am in adunarea generala?

A treia intrebare.
O persoana care nu este membru al asociatiei de proprietari are imputernicire de la un proprietar membru al asociatiei care are 3 apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are aceasta persoana in cadrul adunarii generale?

Multumesc.
Mandatul presedintelui si al comitetului executiv se expiră.
Asociatia este foarte mare (800 membrii) in consecință nu se pot întruni proprietarii in ședința de adunare generală cu respectarea restricțiilor din această perioadă.
Intrebarea este, ce anume trebuie făcut ca presedintele si comitetul să funcționeze legal in continuare?
Sau ce act trebuie intocmit momentan, pană la trecerea acestei perioade si intrarea in normalitate pentru ca asociatia sa funcționeze in parametrii legali.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog, sa-mi explicati daca exprimarea votului printr-o adresa catre asociatie, facuta de catre un proprietar care face parte din asociatie, poate constitui un vot legal in cadrul adunarii generale, unde se voteaza comitetul executiv si presedintele. Mentionez ca in adresa se specifica numele proprietarului cu apartamentul detinut si se nominalizeaza persoana pe care se doreste sa fie aleasa ca presedinte si pe cele din comitetul executiv, specificand ca " prezenta constituie caracter de vot in cadrul sedintei de la data de". Multumesc.
Multumim mult pt timpul acordat si raspunsurile dumneavoastra.
Multumim mult pt timpul acordat si raspunsurile dumneavoastra.
Buna seara stimate domn si multumim pt interesul dumneavoastra.
Logic asa este, cum prea bine ati subliniat dumneavoastra, ne intrebam daca este si legal. Legea in unele cazuri nu prea se potriveste cu logica.
Interpretarea ei duce la divergente de opinii.
Buna seara si multumiri pt interes.
Adica, costurile le vor plati toti, indiferent ca au sau nu loc de parcare in subsol.
Ma scuzati dar asa se intelege din explicatia dumneavoastra.
Mentionez ca spatiile de parcare subterane sunt cumparate de cei 30 proprietari, ceilalti nici nu au acces in subteran unde sunt cele 30 de parcari.

Buna ziua.
O intrebare cu un raspuns simplu pentru specialisti.
La ce cheltuieli lunare este corect sa fie inclus un proprietar cu spatiu comercial aflat la parterul imobilului, daca el face parte din asociatie, dar apa pe care o consuma o plateste direct la societatea de apa, avand contract direct cu aceasta?
Va multumesc.
Stima.
Buna ziua.
O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema.
Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou construit, iar acesta are la subsol, un spatiu destinat de constructor si amenajat cu locuri de parcare. Locurile de parcare subterane, sunt in numar de 30, iar tot imobilul are 60 de apartamente.
Locurile de parcare subterane sunt cumparate de o parte din proprietari, adica de un numar de 30. Ceilalti proprietari au locuri de parcare in parcarea exterioara amenajata in jurul blocului.
Intrebarea care se pune este: cum se va trece la regie acest spatiu de parcari de la subsol, care este de marime considerabila, raportat la dimensiunile imobilului?
Cine si cum va suporta cheltuielile pt aceasta suprafata utila mare?
Va multumesc.
Stima.