avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate okdaniok

Activitate okdaniok

Mandatul presedintelui si al comitetului executiv se expiră.
Asociatia este foarte mare (800 membrii) in consecință nu se pot întruni proprietarii in ședința de adunare generală cu respectarea restricțiilor din această perioadă.
Intrebarea este, ce anume trebuie făcut ca presedintele si comitetul să funcționeze legal in continuare?
Sau ce act trebuie intocmit momentan, pană la trecerea acestei perioade si intrarea in normalitate pentru ca asociatia sa funcționeze in parametrii legali.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog, sa-mi explicati daca exprimarea votului printr-o adresa catre asociatie, facuta de catre un proprietar care face parte din asociatie, poate constitui un vot legal in cadrul adunarii generale, unde se voteaza comitetul executiv si presedintele. Mentionez ca in adresa se specifica numele proprietarului cu apartamentul detinut si se nominalizeaza persoana pe care se doreste sa fie aleasa ca presedinte si pe cele din comitetul executiv, specificand ca " prezenta constituie caracter de vot in cadrul sedintei de la data de". Multumesc.
Multumim mult pt timpul acordat si raspunsurile dumneavoastra.
Multumim mult pt timpul acordat si raspunsurile dumneavoastra.
Buna seara stimate domn si multumim pt interesul dumneavoastra.
Logic asa este, cum prea bine ati subliniat dumneavoastra, ne intrebam daca este si legal. Legea in unele cazuri nu prea se potriveste cu logica.
Interpretarea ei duce la divergente de opinii.
Buna seara si multumiri pt interes.
Adica, costurile le vor plati toti, indiferent ca au sau nu loc de parcare in subsol.
Ma scuzati dar asa se intelege din explicatia dumneavoastra.
Mentionez ca spatiile de parcare subterane sunt cumparate de cei 30 proprietari, ceilalti nici nu au acces in subteran unde sunt cele 30 de parcari.

Buna ziua.
O intrebare cu un raspuns simplu pentru specialisti.
La ce cheltuieli lunare este corect sa fie inclus un proprietar cu spatiu comercial aflat la parterul imobilului, daca el face parte din asociatie, dar apa pe care o consuma o plateste direct la societatea de apa, avand contract direct cu aceasta?
Va multumesc.
Stima.
Buna ziua.
O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema.
Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou construit, iar acesta are la subsol, un spatiu destinat de constructor si amenajat cu locuri de parcare. Locurile de parcare subterane, sunt in numar de 30, iar tot imobilul are 60 de apartamente.
Locurile de parcare subterane sunt cumparate de o parte din proprietari, adica de un numar de 30. Ceilalti proprietari au locuri de parcare in parcarea exterioara amenajata in jurul blocului.
Intrebarea care se pune este: cum se va trece la regie acest spatiu de parcari de la subsol, care este de marime considerabila, raportat la dimensiunile imobilului?
Cine si cum va suporta cheltuielile pt aceasta suprafata utila mare?
Va multumesc.
Stima.
Buna ziua.
Va rog sa ne ajutati in speta urmatoare.
Spre exemplu. Daca o persoana are datorii la regie incepand cu luna ianuarie 2018, el depune in contul asociatiei o suma pt. care la explicatii indica "regie luna septembrie 2018".
Persoana nu vrea sa achite, nu recunoaste regia pe celelalte luni.
Administratorul/contabilul poate sa achite prima luna ramasa restanta, in speta ianuarie 2018, netinand cont de dorinta deponentului.
Este legal? Ce repercursiuni ar putea avea asupra asociatiei?
Va multumesc.
Eventual "dezvoltat", cu ironia aferenta.
Cursuri de acest gen stim cu totii cum se fac.
In cateva zeci de ore, cat tine un asfel de curs, se considera ca fiind necesare si suficiente pt a te descurca in practica si a fi absolvit.
Este foarte indoielnic cum poate o persoana sa-si insuseasca atata informatie, experienta si pricepere ca sa poata inlocui, in cazul in speta , un contabil.
Sunt tentat sa spun inca odata..... ciudat!